Rebenev Hiina kiirmood muudab õmbleja töögraafiku tumesiniseks

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Üle kümne aasta on bussjaama õmblejana tuntud Sirje Helimets oma õmblussalongis parandanud ja kohendanud klientide rõivaid. Tööd jätkub tal nõnda palju, et kalender on tähtaegadest tumesiniseks kritseldatud.
Üle kümne aasta on bussjaama õmblejana tuntud Sirje Helimets oma õmblussalongis parandanud ja kohendanud klientide rõivaid. Tööd jätkub tal nõnda palju, et kalender on tähtaegadest tumesiniseks kritseldatud. Foto: Marko Saarm

Õmblemiskunsti võib nimetada täie auga kunstiks, sest mitte igaüks ei oska nõela ja niidiga tulemust saavutada, isegi kui jutt käib nööbi kinnitamisest. Nii on õmblejatel käed-jalad tööd täis, millele annavad lisa kiirmoerõivad, mis teinekord juba esmakandmisel kärisevad.

Viljandi bussijaamaga samas hoones asuvast Sirje õmblussalongist alles väljus üks klient, kui juba astus sisse töötunkedes mees, kel oli mure neoonkollast värvi tööjopega. Õmbleja Sirje Helimets viskas toodule pilgu peale ja tõdes, et vaja on kelguvahetust. Kelk on see vidin, mis tõmblukku kokku sikutab. Niisiis nokitses ta veidike jaki kallal, pihustas lõpuks mingi vedelikuga lukujooksu üle, korraks välgatas tema käes tulemasina leek ning võiski parandatud toote kliendile tagasi ulatada.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles