Kaitseliidu parim kodutütar on Viljandimaalt

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kaitseliidu aasta parimad (vasakult): aasta kodutütar Reena Reidla, aasta Kodutütarde noortejuht Kristo Sinivee, aasta kaitseliitlane Alfred Hallika, aasta naiskodukaitsja Kristi Randla, aasta noorkotkas Andreas Idavain ja aasta Noorte Kotkaste noortejuht Raigo Õiglas.
Kaitseliidu aasta parimad (vasakult): aasta kodutütar Reena Reidla, aasta Kodutütarde noortejuht Kristo Sinivee, aasta kaitseliitlane Alfred Hallika, aasta naiskodukaitsja Kristi Randla, aasta noorkotkas Andreas Idavain ja aasta Noorte Kotkaste noortejuht Raigo Õiglas. Foto: Markus Sein

Kaitseliit kuulutas välja oma eelmise aasta parimad liikmed, kelle hulka kuulub kodutütar Reena Reidla Sakala ringkonnast.

Laupäeval kogunesid Tartu V spaahotelli konverentsikeskusse Kaitseliidu ja selle naiste- ning noorteorganisatsioonide eelmisel aastal enim väljapaistnud liikmed. Pidulikul tunnustusüritusel osales ligi 90 kaitseliitlast, naiskodukaitsjat, noorkotkast, kodutütart ja noortejuhti kõikjalt Eestist.

Organisatsiooni parimad selgitati välja kõigis Kaitseliidu malevates, Naiskodukaitse ringkondades, samuti noorteorganisatsioonides. Tunnustuse andsid nominentidele kätte kaitseminister, Kaitseliidu ülem ja kaitseväe juhataja. Kuulutati välja eelmise aasta parim kaitseliitlane, naiskodukaitsja, kodutütar, noorkotkas, Noorte Kotkaste organisatsiooni noortejuht ja Kodutütarde organisatsiooni noortejuht. Kõik nominendid said kingituse, aasta parimad ka rahalise autasu.

Väljapaistev kodutütar

Parima kodutütrena tunnustati Reena Reidlat Sakala ringkonnast. Tema puhul toodi välja, et kolmanda järgu kodutütrena on tal head teadmised esmaabist, oskused metsas hakkama saada ja korraldada õppetegevust noorematele. Loomult tulihingelisena võitleb ta järjekindlalt selle eest, et Kodutütarde organisatsioonis oleks noortel endil otsustamises üha suurem sõnaõigus. Rühmajuhi ja noortekogu liikmena on tal selleks kõik õigused olemas. 2022. aastal kogunenud 625 osalustundi tõid talle nii ringkonna kui peavanema tänukirja.

2019. aasta märtsist kodutütarde hulgas toimetav Reena Reidla kuulub Holstre Mustade Kasside rühma. "Reena on loomult tuline ja keevaline, aga temas on imetlusväärne tahe midagi ära teha. Reena on väga järjekindel noor, kes osaleb kõikidel koondustel, rühmalaagrites ja on eeskujuks oma rühma kaaslastele," iseloomustas teda rühma vanem Vika Zieds.

Sakala maleva ajaleht Oma Maa kirjutas, et Reidla tegi oma koolis ka loovtöö, kus tutvustas Kaitseliidu noorteorganisatsioonide tegemisi. Loovtöö seisnes õppematkas koos orienteerumise ja õpitubadega. Reidla on olnud eestvedaja Holstre koolis korraldatud isadepäeva tähistamisel ning ta on osalenud lisaks kodutütarde ja noorkotkaste ettevõtmistele meelsasti Naiskodukaitse ja Kaitseliidu üritustel.

Eeskujuks kõigile

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi tänas organisatsiooni parimaid panuse eest Kaitseliidu tegevusse. "Me kõik –mehed, naised ja noored  – oleme Põhjakotka all üks pere. Täna me näeme, kuidas ukrainlased oma maad kaitstes kõigeks valmis on, seda nii rindel kui tagalas. Niisamuti peame ka meie olema valmis keeruliseks olukorraks, kui peaksime sellega silmitsi seisma. Teie seda kindlasti olete. Teie olete need, kes aitate teisi, kes ei vaja ise abi, kes on eeskujuks teistele," ütles Ühtegi.

Kaitseminister Hanno Pevkur lisas, et Eestis on kümned tuhanded inimesed valmis oma igapäevategevuste kõrvalt vabatahtlikult riigikaitsesse panustama. "Ja kuigi on üliraske nende kõikide seast kedagi eraldi välja tuua, on mul hea meel, et Kaitseliit seda teeb," sõnas kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles