Pisitüdruku uppumissurmast päästmine toob tunnustuse 29-aastase hilinemisega

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Heiki Aas (paremal) ja Tiina Raal (vasakult esimene) kohtusid üle pikkade aastate taas 2021. aasta suvel Abja-Paluojal.
Heiki Aas (paremal) ja Tiina Raal (vasakult esimene) kohtusid üle pikkade aastate taas 2021. aasta suvel Abja-Paluojal. Foto: Erakogu

Mulgi valla poliitikud kaaluvad mõtet anda valla vapimärk tunnustusena mehele, kes 29 aastat tagasi päästis Abja-Paluojal nelja meetri sügavusse kaevu kukkunud kaheaastase tüdruku uppumissurmast.

Kauaaegne Abja vallavanem, nüüdne Mulgi vallavolikogu aseesimees Peeter Rahnel tegi niisuguse ettepaneku pärast seda, kui temaga oli ühendust võtnud tolle toona kaheaastase tüdruku ema. Nagu ta meenutas, räägiti 1990. aastate keskel juhtunust Abja ümbruses küll palju, aga korralikku tunnustust lapse kaevust välja toonud Heiki Aas ei saanudki.

aasta ühel suvisel pärastlõunal mängis kaheaastane tüdruk ema silme all Abja-Paluoja keskpargis lilleklumbi ääres. Ema Tiina Raal ise on pärit Abja-Paluojalt, aga selleks ajaks oli ta umbes aasta juba mujal elanud. Suviti veetis ta endiselt palju aega vanas kodupaigas ja ta mäletas isegi seda, et tolles kohas mingi auk oli. «Aga see oli siis vist rohkem põõsaste all,» rääkis ta.

Kui tema tütar kaevu juurde sattus, oli see otse peenra ääres ja seda kattis väike alumiiniumist kaas. «Nagu tavaline potikaas, mida iga laps tõsta jõuab.»

Ühel hetkel nägigi ema, kuidas laps hoidis kaant käes, ja järgmisel hetkel oli tüdruk maa alla kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles