Algas talvine aialinnuvaatlus

Sakala
Copy
Toidutoru juures einestavad rohevint ja koduvarblane.
Toidutoru juures einestavad rohevint ja koduvarblane. Foto: Margus Ansu

Eesti ornitoloogiaühing kutsub sel nädalavahetusel, 27.–29. jaanuarini oma koduaia linde vaatlema.

Vaatle linde oma koduaias, pargis või kalmistul ühel kolmest päevast ühe tunni jooksul. Märgi üles kõik nähtud ja kuuldud liigid ning iga liigi puhul suurim korraga nähtud isendite arv. Vaatlustulemused sisesta hiljemalt 5. veebruariks elektroonilisse ankeeti. Kui sul puudub interneti kasutamise võimalus, täida paberankeet ja saada see hiljemalt 3. veebruariks aadressil Eesti ornitoloogiaühing, Veski tänav 4, Tartu 51005, märgusõna "Talvine aialinnuvaatlus 2023".

Talvine aialinnuvaatlus on hea võimalus veeta sisukalt aega koos pere või sõpradega ning õppida paremini tundma kodukandi loodust ja toidumaja külastavaid linde. Sinu panus aitab ornitoloogidel saada teavet aialindude arvukuse muutuste ja nende võimalike põhjuste kohta.

Pane tähele, et sula ajal ei ole lindude lisatoitmine nii oluline kui käreda pakasega ning toidukoguseid võib vähendada. Olenemata sellest, milline on ilm nädalavahetusel – sula või külm –, tasub toidumajas ja selle ümbruses askeldavatel lindudel silm peal hoida ning vaatlustulemused kirja panna. Talvine aialinnuvaatlus ei ole võistlus, kes rohkem liike või linde näeb. Palun edasta oma vaatlusandmed meile nii siis, kui näed rohkelt linde, kui ka siis, kui ei näe ühtegi lindu.

Eesti ornitoloogiaühing innustab ka jäädvustama fotodele talviste aialindude vaatlemist ning annetama fotod ühingule. Ootame eelkõige olustikupilte vaatluspaikadest, vaatlejatest, abivahenditest ja meeleoludest. Enne teiste inimeste pildistamist küsi neilt nõusolekut fotole jäämise ja foto avaldamise kohta. Fotosid saame kasutada ornitoloogiaühingu trükistes, näiteks teabelehes Tiirutaja, veebilehel, uudiskirjas, sotsiaalmeedia postitustes ja muudes materjalides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles