Haigla nõukogust väljaarvamine pahandas poliitikut

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Jaanuari esimesel poolel Viljandi uue haigla teise ehitajaga lepingu sõlmimisel osales nõukogu liikmena veel Helmut Hallemaa (paremalt teine), aga sellest nädalast ta enam nõukokku ei kuulu.
Jaanuari esimesel poolel Viljandi uue haigla teise ehitajaga lepingu sõlmimisel osales nõukogu liikmena veel Helmut Hallemaa (paremalt teine), aga sellest nädalast ta enam nõukokku ei kuulu. Foto: Elmo Riig

Kolm aastat sihtasutuse Viljandi haigla nõukokku kuulunud keskerakondlane Helmut Hallemaa sai teisipäeva hilisõhtul teate, mis ta väga pahaseks tegi. Sotsiaaldemokraatide hulka kuuluv sotsiaalminister Peep Peterson arvas ta nõukogu koosseisust välja ja asendas ta oma erakonnakaaslasest abilinnapea Tonio Tamraga.

"Minule ei ole teada, miks mind välja vahetati, aga see on väga inetult korraldatud asi," leidis Hallemaa. "See ei olnud soliidne. Selline lapsik-sotsiaaldemokraatlik tegu."

Neljaliikmelisse Viljandi haigla nõukokku liikmete määramise õigus on sotsiaalministril. Ministeeriumi meedianõuniku Eva Lehtla seletusel on Eestis olnud tava, et koalitsiooni vahetudes vahetub ka osa riigi sihtasutuste või äriühingute nõukogude liikmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles