Üle nelja aasta Hiinas kestnud kohtuprotsess lõppes Cleveroni ajaloolise võiduga

Sakala
Copy
Cleveron asus kohtuteele 2018. aastal, mil esitas Hiina riiklikule intellektuaalomandi ametile Hiina ettevõtte patendi tühistamise taotluse. 
Cleveron asus kohtuteele 2018. aastal, mil esitas Hiina riiklikule intellektuaalomandi ametile Hiina ettevõtte patendi tühistamise taotluse. Foto: Elmo Riig

Pakiautomaate ja -roboteid arendav Viljandi aktsiaselts Cleveron võitis Hiina riiklikku intellektuaalomandi ametit Pekingi intellektuaalomandi kohtus ning saavutas Hiina ettevõtte patendi tühistamise.

2017. aastal avastas Cleveron, et Hiina ettevõte on registreerinud leiutise, mille Cleveron oli juba leiutanud. 2018. aastal esitas Cleveron Hiina riiklikule intellektuaalomandi ametile patendi tühistamise taotluse. Et esialgne sooviavaldus lükati tagasi, vaidlustas Cleveron otsuse Pekingi intellektuaalomandi kohtus.

Sündmused said alguse juba 2015. aastal, kui Pariisis peeti posti- ja kullerfirmade messi "Post Expo". Seal esitles Cleveron oma kõige värskemat ja uuenduslikumat toodet Cleveron 401, mis oli tol ajal tuntud nimega PackRobot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles