Karl-Romet Nõmm lõi käed Poola esiliigaklubiga

Sakala
Copy
Viljandimaalt tuule tiibadesse saanud väravavaht Karl-Romet Nõmm siirdus FC Florast Poola klubisse Sandecja Nowy Sącz.
Viljandimaalt tuule tiibadesse saanud väravavaht Karl-Romet Nõmm siirdus FC Florast Poola klubisse Sandecja Nowy Sącz. Foto: Sandecja Nowy Sącz

Tallinna jalgpalliklubi FC Flora andis teada, et väravavaht Karl-Romet Nõmm sõlmis oma esimese välislepingu ja siirdus Poola esiliigaklubisse Sandecja Nowy Sącz. 

25-aastane Viljandimaalt pärit Nõmm alustas oma mängijateed Viljandi Tulevikus, kust ta 2021. aasta alguses Florasse üle läks. Floras oldud kahe hooaja jooksul on ta saanud Premium-liigas kirja 33 kohtumist, teinud 19 nullimängu ning võitnud ühe meistritiitli ja ühe Superkarika.

Lisaks klubilistele saavutustele on Nõmm 19. korral esindanud Eestit noortekoondises – U-17, U-18, U-19 ja U-21 vanuseklassis. A-koondise eest tegi ta debüüdi 12. jaanuaril 2023 maavõistluses Soome vastu.

Poola esiliigas mängiv Sandecja Nowy Sącz paikneb praegu liigatabelis viimasel, 18. kohal, olles kogunud 18 mänguga 14 punkti. 2017. aastal jõudis klubi esimest korda ajaloos kõrgliigasse, kuid lõpetas hooaja tabeli viimasel positsioonil ja langes tagasi esiliigasse.

Karl-Romet Nõmm end klubi praegusest nigelast positsioonist liigatabelis heidutada ei lase ning rõõmustab esimese välislepingu üle. "Sandecja on küll hetkel tabelis viimasel kohal, aga vahed on väga väikesed. Niipalju kui olen näinud mänge ja küsinud Keni (Ken Kallaste – toimetus) ja Kostja (Konstantin Vassiljev – toimetus) käest, siis tegemist on väga võitlusliku ja füüsilise liigaga, kus mängud on väga võrdsed ja lahtised," lausus ta uue koduklubi kohta

Nõmme eesmärk on anda endast maksimum ning tema sõnul on Florast selleks palju kaasa võtta. "Eesmärk on kiiresti uue meeskonna ja keskkonnaga kohaneda ning aidata enda poolt võimalikult palju kaasa, et saaksime suvel tabelisse vaadata ja rõõmustada. Floras on olnud mul väga põnevad ja õpetlikud kaks aastat. Ma tahaksin tänada kõiki treenereid, füsioterapeute, meeskonnakaaslasi ja fänne. Hoidke üksteist ja tooge karikad koju," rääkis ta.

FC Flora spordidirektor Norbert Hurt ütles, et klubis on tugev väravavahtide osakond, nii et kõik neli väravavahti võivad esindusmeeskonna väravasuul seista. "See tingis olukorra, kus oli mõistlik luua esiväravavahile võimalus liikuda edasi välismaale. Karl-Romet Nõmm tegi korraliku arengu ning näitas eelmisel hooajal head stabiilsust. Mul on hea meel, et Poola esiliiga klubil tekkis tema vastu huvi ja tal on võimalus ennast välismaal proovile panna."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles