Viljandi HC sai tagaajajast võitjaks

Sakala
Copy
Viljandi HC võitis kolmapäeval Eesti meistrivõistluste mängus Mistrat. Foto on tehtud novembris, kui ta võttis Mistraga mõõtu kodusaalis. 
Viljandi HC võitis kolmapäeval Eesti meistrivõistluste mängus Mistrat. Foto on tehtud novembris, kui ta võttis Mistraga mõõtu kodusaalis. Foto: Elmo Riig

Eesti käsipallimeistrivõistluste järjekordsele voorule tõmbasid kolmapäeval joone alla paarid Viljandi HC ja Mistra ning HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja HC Tallinn. Lähikonkurentide Viljandi ja Mistra duellist väljus võitjana Viljandi.

Harjumaal Arukülas asetleidnud matš oli kõike muud kui rahulik. Võistkonnad mängisid võrdväärselt ning 10 minuti vältel oli kokku visatud vaid seitse väravat: Mistra arvel oli neli, Viljandi arvel kolm. Kolm minutit püsiti seisul 6:5. Mistra edu oli kõikuv: vahepeal oli ta kahe punktiga ees, vahepeal viigis, seejärel uuesti juhtimas, ent napi ühe väravaga. Selline mängupilt tõi talle poolajavõidu 12:11.

Teise poolaja esimesel minutil Viljandi taas viigistas, kui Kristo Voika vastase väravasuu lahti muukis. 45. minutil oli seis 16:16, misjärel Viljandi haaras initsiatiivi ja läks kindlalt kolme punktiga juhtima. Suurima edu saavutas Viljandi 52. minutil, kui väravavaht Rasmus Ots vahemaa nelja värava peale käristas. Moment hiljem tuli kohtumisse pöördepunkt, kui Mistra kolm väravat järele võttis. Kristo Voika ja Andrei Basarab kustutasid aga tekkinud tulekahju ja Viljandi võttis 25:22 võidu.

Võitjate resultatiivseim mängija oli Ott Varik 10 väravaga. Mistra eest sai enim tabamusi kirja Serhii Orlovskyi – kuus.

"Mäng algas meie jaoks väga rabedalt. Lubamatult palju tehnilist praaki. Nii on kaitses keeruline seista ka. Rünnakupoolega võib rahule jääda," nentis Ott Varik. "Poolajal rääkisime asjad selgeks. Teisel poolajal suutsime praaki vähendada. Kuigi suutsime 10 minutit enne lõppu veel mängu käest lasta, suutsime lõpu enda kasuks pöörata."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles