MÕJUKATE TIPP ⟩ Madis Timpson – valitseb veekeskuseta linnas

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi linnapea Madis Timpson
Viljandi linnapea Madis Timpson Foto: Elmo Riig

Eelmisel aastal oli Madis Timpson selles edetabelis kuuendal kohal, sel aastal tõusis ta Helmen Kütiga kõrvu esikolmikusse ning sai 39 inimeselt tunnustava poolthääle. Ilmselgelt teeb ta Viljandi linnapeana midagi õigesti, sest vastasel juhul tema nimi mõjukate valijaid ei kõnetaks. Aga mida?

Ühest küljest tagab mõjukuse ametikoht. Maakonna keskuse ja ühtlasi rahvaarvult suurima omavalitsuse juht on kahtlemata inimene, kelle sõna maksab ning kelle arvamused ja teod mõjutavad suurt hulka inimesi. Palju suuremat hulka inimesi, kui elab Viljandis, sest siin käiakse ka mujalt tööl, poes ja vaba aega veetmas ning turistide esimene peatuspaik Viljandimaale saabudes on enamasti ikka Viljandi.

Pärast eelmisi kohalike omavalitsuste valimisi õnnestus Reformierakonda kuuluval Timpsonil poliitiliste rehnutipidamiste tulemusel oma ametikoht säilitada, kuigi valimised võitis valimisliit Südamega Viljandis. Seega linna juhtimises kuigi suuri ümberkorraldusi ei tehtud. Üks abilinnapea koht ja volikogu esimehe koht liikusid küll Isamaa käest valimisliidule, ent Reformierakond jäi oma ametikohti hoidma. Stabiilsus ja mitu ametiaega on kohalikus poliitikas selgesti mõjukuse võti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles