MÕJUKATE TIPP ⟩ Helmen Kütt – seisab väsimatult eakate eest

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Helmen Kütt, Viljandi linnavolikogu esimees ja riigikogu liige
Helmen Kütt, Viljandi linnavolikogu esimees ja riigikogu liige Foto: Elmo Riig

Helmen Küttki on selles edetabelis samal positsioonil kui mullu – Isamaa käilakujude järel kolmas. Valimisliidu Südamega Viljandis esinumber, aastaid sotsiaaldemokraatide ridades rüganud Kütt asus tööle ka Viljandi linnavolikogu esimehena ja jätkab seejuures riigikogus. Kes teeb, see jõuab. Helmen Kütt sai tänavu 39 inimese hääle ning jagab kolmandat kohta Viljandi linnapea ja koalitsioonipartner Madis Timpsoniga.

Küti kolmandale kohale jõudmises pole muidugi midagi eriskummalist – on ta ju siinse rahva seas üks kõige populaarsemaid poliitikuid ning näidanud aastaid nii kohalikel kui riigikogu valimistel väga häid tulemusi. Teiste omavalitsuste poliitikud võivad seda ehk pisut kadedaltki kõrvalt vaadata, kuid selge on, et Küti sõnadel, arvamustel ja tegudel on suur kaal.

Nagu sõnas Viljandi linnapea Madis Timpson, kõnelevad valimistulemused enda eest. «Helmen on ju aastaid olnud valijate silmis väga populaarne.»

Timpson nentis, et isiklikult tunneb ta Kütti juba üle 20 aasta. «Ta on väga hea suhtleja, kindlasti parem kui mina. Meenutades aega, kui olime linnavolikogus, üks opositsioonis ja üks koalitsioonis – ka siis saime suheldud kui inimesed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles