Luule Komissarov on riikliku kultuuripreemia kandidaat

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Üle-eelmisel aastal anti Luule Komissarovile Viljandimaa vapimärk otse Ugala lavalaudadel pärast etendust.
Üle-eelmisel aastal anti Luule Komissarovile Viljandimaa vapimärk otse Ugala lavalaudadel pärast etendust. Foto: Marko Saarm

Kultuuriministeerium tegi teatavaks 99 riikliku kultuuripreemia kandidaati ning nende seas on Ugala teatri näitleja Luule Komissarov.

Pärast mõneaastast vabakutselise karjääri asus ta 1996. aastal tööle Ugalas ning on jäänud Ugalale ja Viljandile truuks siiani.

Teatri kõrval on ta mänginud ka filmides, telelavastustes ning mitmes seriaalis, millest kõige tuntum loomulikult Laine roll seriaalis "Õnne 13". 

Teatri, televisiooni ja kino kõrval ei saa jätta tähelepanuta Komissarovi rohkearvulisi osalemisi Raadioteatri kuuldemängudes läbi mitme aastakümne. Publiku südamesse teed sillutada aitas ka aastakümnetepikkune töö estraadiprojektides.

Luule Komissarov on pälvinud oma teatrirollide eest loendamatul arvul Ugala publiku- ja kolleegipreemiaid. 2003. aastal sai ta Oskar Lutsu huumoripreemia, 2004. aastal Valgetähe IV klassi ordeni, 2012. aastal Viljandi linna teatripreemia ning 2021. aastal Viljandimaa vapimärgi.

Preemiate saajad otsustab valitsus ning tunnustused antakse kätte vabariigi 105. aastapäeva eel.

"Eesti eduka kultuuri ja spordi aluseks on tublid inimesed. Riiklikud preemiad on kõrgeim tunnustus, mida valitsus kultuuri- ja spordirahvale annab," ütles kultuuriminister Piret Hartman. "Tänan südamest kõiki, kes tõid esile Eesti kultuuri ja sporti märkimisväärselt panustanud inimesi – komisjonini jõudis palju väärikaid ja olulisi kandidaate, kes on andnud kultuuri õitsemisse olulise panuse või olnud oma saavutustega eeskujuks."

Kolme kultuuripreemia määramiseks pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest esitati 41 ning viie aastapreemia andmiseks 2022. aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate tööde eest 58 kandidaati. Kultuuri elutöö preemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suurus on 64 000 eurot. Kandidaadid preemiale pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles