Coop Panga veebilehe võltsijad said viljandlannalt kätte 6900 eurot (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Üha suurem on oht, et veebipanka minnes või sattuda võltsitud lehele. Sestap tuleks alati enne PIN-koodide sisestamist vaadata aadressiribalt, millisel leheküljel tegelikult ollakse ning mitte minna veebipanka otsingumootori kaudu.
Üha suurem on oht, et veebipanka minnes või sattuda võltsitud lehele. Sestap tuleks alati enne PIN-koodide sisestamist vaadata aadressiribalt, millisel leheküljel tegelikult ollakse ning mitte minna veebipanka otsingumootori kaudu. Foto: AFP/SCANPIX

Üks viljandlanna püüdis telefoni teel siseneda oma Coop Panga kontole, sisestas selleks nii PIN1 kui PIN2 koodi ning avastas mõne aja pärast, et kontolt on kadunud 6900 eurot. Naine oli sattunud võltsitud pangalehele, selle kaudu said petturid teada tema koodid ja kasutasid neid juba õigel lehel.

"Tähelepanelikult tuleb vaadata, mida on kirjutatud lehekülje aadressiribale," toonitas Viljandi politseijaoskonna menetlusgrupi juht Meelis Lill. Seejuures pole tema kinnitusel vahet, millise panga klient ollakse, sest petulehti tehakse järjest juurde ja kogu aeg tuleb olla väga hoolikas, et ei satuks valele leheküljele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles