TUNNUSTUS ⟩ Kodutütarde aasta pärl veeres Paalalinna rühma kätte

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandimaa kodutütred ja nende juhendajad pälvisid tunnustust.
Viljandimaa kodutütred ja nende juhendajad pälvisid tunnustust. Foto: Gunnar Teas

Pühapäeval võtsid kodutütred kogu Eestist oma organisatsiooni 91. aastapäeva peol kokku möödunud teguderohke aasta ja tunnustasid tublimaid. Kodutütarde aasta pärli tiitli pälvis Sakala ringkonna Paalalinna rühm heategevuslike ürituste korraldamise eest. 

Kodutütarde teeneterist anti Sakala ringkonna instruktorile Tiina Otile ja Taevavõtme rühma vanemale Vika Ziedsile, Kodutütarde hõbetatud teeneteristi sai Naiskodukaitse Sakala ringkonna esinaine Jane Koitlepp.

Maleva teatel korraldasid Paalalinna rühma kodutütred möödunud aastal kaks heategevuslikku projekti: laada ja jõuluürituse Viljandi hoolekandekeskuse eakatele. 15. novembril peetud heategevuslikul laadal kogunenud 225 eurot annetasid kodutütred Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile, et aidata haruldase haigusega lapsi, kes oma haigusest tulenevalt võivad vajada kas kallist ravi, abivahendit, teraapiat või ravitoitu.

27. detsembril käis Kodutütarde Paalalinna rühm Viljandi hoolekandekeskuse klientidel külas. Paalalinna rühma vanema Liane Oti sõnul osalesid nende ürituste ettevalmistamises ja elluviimises peaaegu kõik Paalalinna rühma kodutütred. Lisaks oli kaasatud üks Paistu rühma noorliige.

"Tegemist oli noorte enda väljapakutud ideedega, nende sooviga teha head ning rõõmustada võimalikult paljusid inimesi. Sellest tingituna oli valitud ka erinevad sihtrühmad," rääkis Ott. "Noorte omavaheline koostöö heategevuskampaaniates näitab meie organisatsiooni mitmekesisust, seda, et siin on erinevate oskuste ja teadmistega noored, kes on valmis inimestest hoolimiseks oma panuse andma ning koostööd tegema."  

Aasta pärli tiitlile oli igal maakonnal võimalus esitada oma maakonna kõige tegusam rühm, silmapaistvam tegu ja suurim toetaja või tuua esile pikaajaliselt organisatsiooni panustanud noortejuht. Auhind on klaasist ja seda ehib kollane klaaspärl. Klaasikunstnik Viivi-Ann Keerdo käsitööna loodud klaaspärl sümboliseerib iga pärli erakordsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles