Liitlaste lennukid teevad madallende

Sakala
Copy
 Hävituslennuk Eurofighter Typhoon
 Hävituslennuk Eurofighter Typhoon Foto: Postimees

Ämari lennubaasis teenivad Saksamaa õhuväe piloodid teevad sel nädalal hävituslennukitel Eurofighter Typhoon Eesti õhuruumis lende, sealhulgas madallende.

Madallende tehakse esmaspäevast kolmapäevani ning reedel kella 14–17 Lõuna- ja Kesk-Eesti madallennualadel mitte madalamal kui 152 meetrit, teatas BNS-ile kaitseväe peastaap. On võimalik, et lennukid mööduvad asulatest või üksikutest taludest, kuid võimaluse korral püütakse asustatud alasid vältida.

NATO liikmesriigid eraldavad õhuväe õppusteks ja harjutusteks, sealhulgas madallendudeks kindlad osad oma õhuruumist. Muu hulgas on Balti riikide valitsused eraldanud oma õhuruumis piirkonnad madallendude sooritamiseks. Madallennu harjutused on kooskõlas Eesti seadustega ning neid sooritatakse kokkuleppel transpordiameti ja Lennuliiklusteeninduse aktsiaseltsiga.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi. Õhuturvet tagavad lennukid baseeruvad Eestis Ämari ja Leedus Šiauliai lennubaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles