Peeter Rahnel: krokodillipisarad ja võltsvagadus ei ole Mulgi valla majanduslikele probleemidele lahendus (1)

Peeter Rahnel
, Mulgi vallavolinik (Keskerakond)
Copy
Peeter Rahnel, Mulgi vallavolinik ja vallavolikogu aseesimees (Keskerakond)
Peeter Rahnel, Mulgi vallavolinik ja vallavolikogu aseesimees (Keskerakond) Foto: Erakogu

LUGESIN eelmisel nädalal Sakalast "murelike" Mulgi valla kodanike arvamusavaldusi külamajade väidetava likvideerimise kohta. Lehes võtsid üsna ründavalt sõna justkui ise väga ausameelsed vallakodanikud.

Esimesena tormas barrikaadidele mees, kes aastaid ahistas külaelanikke oma seadusetu äriga ja kelle õigusvastase tegevuse lõpetamist nõudis kohus, ähvardades valda suure varalise nõudega. Teise ambrasuurile viskuja, volikogu opositsionääri Mati Ilissoni kirjatükis oli läbiv joon demokraatliku asjaajamise puudulikkus vallas. Vallavanem ja vallavalitsus on tema hinnangul süüdi selles, et nad on juba pool aastat tegutsenud selle nimel, et Eesti riiki tabanud energiakriis, mis on üle kasvanud täiemõõduliseks majanduskriisiks, ei ohustaks Mulgi valla toimimist.

Meie valla töötajad ootavad palgatõusu olukorras, kus inflatsioon on pikalt olnud suurem kui 20 protsenti, elektri ja kütte hinnad on pikalt olnud hoomamatus kõrguses ning toidu hinnad tõusnud kohati mitu korda. Omavalitsus peab tagama selle palgatõusu peaaegu ainult eelarvekulude kokkuhoiust, sest meie riigi valitsus ei liiguta näppugi, et omavalitsusi paremini toetada.

ALATU ON minu arvates rakendada oma näruse poliitilise vankri ette vallavalitsuse püüd kokkuhoiukohti leida ja kütteperiood üle elada. Suurt plaani, pikka vaadet ja kindlasti ka mõõdikute vajalikkust arvutisse toksiv opositsioonitegelane tundub olevat tühipaljas sooja õhu võngutaja. Paratamatult meenub, kuidas mõõdikutest ja onupojapoliitikast kõnelev Ilisson hoidis ise aastaid enda ja oma lähedaste kola Karksi-Nuia vanas raamatukoguhoones, maksmata selle eest vallale sisuliselt sentigi. Ja kui vald palus ruumid kolast vabastada, et väärika Nuia EPT tegevust järeltulevatele põlvedele jäädvustada, oli see tema meelest ääretult vale tegevus

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles