Pikaaegne Viljandi kutseõppekeskuse kokkade õpetaja Ariaane Truu nõustub, et igal kriisil on oma kasulik pool, ja paneb inimesi mõtlema, kuidas sellest paremini välja tulla.
Tellijale
Planeerimine aitab teha tervislikku, maitsvat ja odavat toitu
Tema sõnul õpitakse kutsekoolis säästlikku toidutegemist iga päev, sõltumata sellest, kas kriis on või seda pole, sest õpilastel puudub tihti ettekujutus, kui palju mingi tooraine maksab. «Kokkuhoid algab juba tooraine ettevalmistustöödega. Jääkide tekkides tuleb mõelda, millist toitu saab nendest valmistada. Näiteks puljongis kasutatakse ära materjal, mida teistsugustes roogades kasutada ei anna. Heal puljongil on aga toiduvalmistamisel tähtis roll ning enda keedetud puljong ei ole üldse võrreldav kuubikust valmistatuga.»