Kaks valda leidsid kärpekoha volikogu liikmete tasus (2)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Tüüpilisi hetki Põhja-Sakala valla volikogu istungilt. Volikogu esimees Aino Viinapuu püüab arutelu hääletuse suunas juhtida, aga keskerakondlane Priit Toobal palub sõna.
Tüüpilisi hetki Põhja-Sakala valla volikogu istungilt. Volikogu esimees Aino Viinapuu püüab arutelu hääletuse suunas juhtida, aga keskerakondlane Priit Toobal palub sõna. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala ja Mulgi vallas on võimalikke kokkuhoiukohti otsides jõutud vallavalitsuse ja -volikogu liikmete tasu vähendamise mõtteni. Viljandi linn ja vald jätkavad senist tasustamist.

Põhja-Sakala vallavolikogu opositsiooni liige Priit Toobal tegi ettepaneku kaotada volikogu ning selle komisjonide juhtide ja liikmete ning vallavalitsuse ja valitsuse komisjonide liikmete tasu. Tema arvutuste järgi oleks kokkuhoid 55 000 eurot.

«Vald on raskes finantsseisus ja enne kui läheme sulgema laste- ja kultuuriasutusi või hakkame kärpima tegevustoetusi ning töötajaid koondama, peaksime oma tasudest loobuma,» kirjutas ta Facebookis. «Leian, et peaksime töötama tasuta seni, kuni asjad taas rea peale saadud. Volikogu liikmed ei tööta täistööajaga ja kandideerides ei teinud me seda keegi selle mõnekümneeurose hüvitise eest.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles