Merit Laan ja Peeter Arro pälvisid kodanikuühiskonna autasu

Sakala
Copy
Punase Risti Viljandi koordinaator Merit Laan (vasakul) austab vabatahtlike aega ja leiab neile alati tunnustavaid sõnu. Peeter Arro on pühendanud Ajapaiga fotokogu täiustamisse tuhandeid tunde.
Punase Risti Viljandi koordinaator Merit Laan (vasakul) austab vabatahtlike aega ja leiab neile alati tunnustavaid sõnu. Peeter Arro on pühendanud Ajapaiga fotokogu täiustamisse tuhandeid tunde. Foto: Elmo Riig

Täna kuulutas president Alar Karis Tallinna botaanikaaias välja kodanikuühiskonna aasta tegijad ja aasta vabatahtlikud.

Aasta vabatahtlike kaasaja tunnustuse pälvis Punase Risti Viljandimaa eestvedaja Merit Laan. Vabatahtlike kaasaja tunnustuse pävisid ka Pärnumaa Punase Risti esindaja Pille Lend ja Merike Puura Eesti Vabaõhumuuseumist.

Merit Laan on Punase Risti Viljandimaa seltsi koordinaator. Tänu tema tööle on vabatahtlikud hästi koolitatud ja naudivad oma tööd lastelaagrites, koolides ja lasteaedades, täiskasvanuid koolitades ja üritustel esmaabivalvet tehes.

Peeter Arro pälvis aasta vabatahtliku tunnustuse koos Tauno Rahnu ja Uuno Eiberiga kui Ajapaiga ühisloomeplatvormi kolm kõige aktiivsemat panustajat. Nad on aastate jooksul Ajapaigas piltide andmete täiendamisse pannud tuhandeid tunde.

Eelmise aasta väljapaistvamad kodanikuühiskonna tegijad valiti enam kui 800 esitatud kandidaadi seast ja neid tunnustatakse seitsmes kategoorias: aasta vabatahtlikud, vabatahtlike kaasajad, vabatahtlikku tegevust edendanud ettevõte, aasta ettevõte, aasta tegu, aasta missiooniinimene ja aasta algatus. Viimane saab 5000 euro suuruse autasu Kodanikuühiskonna Sihtkapitalilt.

"Iga vabatahtlik, kes toob kokku inimesed ja muudab meie elus midagi paremaks, teeb kogukonna ja Eesti tugevamaks. Möödunud aasta näitas, kui oluline vabatahtlike tegevus oli ja on – ühiskonnas mobiliseeruti Ukraina aitamiseks kohe ja kiiresti, meie vabatahtlikud ja vabakond olid paremini valmis kui riik. See on näide vabatahtliku panuse mõjust ja võimust kujundada ühiskondlikke hoiakuid ja suunata valitsuse tegevust," ütles siseminister Lauri Läänemets.

Tunnustamist korraldab vabaühenduste liit koos siseministeeriumi, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, maakondlike arenduskeskuste võrgustiku ja vabariigi presidendi kantseleiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles