Kahe auto kokkupõrkekohas jäi libedustõrje tegemata eksliku ilmaprognoosi tõttu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kolmapäeval kella 10 ajal juhtus Oiu lähedal liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku veok ja väikekaubik. Sündmuskohal oli teel kiilasjää, sest hooldeauto polnud sinna jõudnud.
Kolmapäeval kella 10 ajal juhtus Oiu lähedal liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku veok ja väikekaubik. Sündmuskohal oli teel kiilasjää, sest hooldeauto polnud sinna jõudnud. Foto: Kenno Soo

Et ööl vastu kolmapäeva ja varahommikustel tundidel oli teetemperatuur Viljandi ja Tartu vahelisel maanteel plusspoolel ja prognoos ei näidanud ilma ja tee külmenemist, ei läinud teehooldaja tegema ennetavat libedustõrjet. Miinuskraadid aga saabusid, teele tekkis kiilasjää ning Oiu lähedal juhtus raske liiklusõnnetus.

Transpordiameti lääne üksuse juhataja Hannes Vaidla selgitas, et kuna öösel ja varahommikul oli teetemperatuur plussis ja prognoos ei näidanud libeduse teket, siis hooldaja ennetavalt soola puistama ei läinud. "Niisama, kui prognoos ei toeta või tegelik olukord seda ei nõua, ei käida teedele soola puistamas," rääkis Vaidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles