Populaarseima maakodu leiab Mähma külast

Sakala
Copy
Kõige rohkem vaatamisi kogus mullu Mähma külas asuv suvila hinnaga 35 000 eurot. 
Kõige rohkem vaatamisi kogus mullu Mähma külas asuv suvila hinnaga 35 000 eurot. Foto: kinnisvara24

Portaali Kinnisvara24 aastakokkuvõte näitab, et mullu pakkusid Viljandimaal enim huvi maakodu müügi kuulutused.

"Viljandimaa ja ka teiste maakondade statistika näitab, et enim vaatavad inimesed eramaja müügi kuulutusi, kuid tehinguid tehti mullu kõige rohkem ikkagi korteritega," nentis Kinnisvara24 tegevjuht Urmas Uibomäe. Tema sõnul soovib eestlane endale privaatset eluaset, paraku seavad võimalused valiku juures piirid.

Viljandimaa populaarseim müügikuulutus oli mullu see, milles pakuti omanäolise arhitektuuriga ühetoalist suvilat Viljandi vallas Mähma külas hinnaga 35 000 eurot.

Kinnisvara24 portaalist tutvuti väga palju ka Viljandi vallas, Viljandist 10 kilomeetri kaugusel Mustapali külas müüdava maakoduga, mille hind oli 188 000 eurot. Kuulutuses iseloomustati seda maja kui maakodu suure M-ga. Maakodu, kus on endiste aegade energiat ja väge. Veel oli kirjas, et talukohas on ka saun ja tiik.


188 000 eurot maksev talukoht Mustpali külas oli vaadatavuselt teisel kohal. 
188 000 eurot maksev talukoht Mustpali külas oli vaadatavuselt teisel kohal. Foto: Marek Haljasoks

Vaadatavuselt kolmandas müügikuulutuses pakuti maakodu Mulgi vallas Kaarli külas hinnaga 81 500 eurot. Kirjas oli, et majal on maakivist vundament, palkseinad, profiilplekk-kattega katus ja plastraamiga pakettaknad ning hoolitsetud krundil kasvavad võimsad põlispuud.


Maakodu Kaarli külas hinnaga 81 500 eurot
Maakodu Kaarli külas hinnaga 81 500 eurot Foto: Kinnisvara24

Uibomäe sõnul on Eesti inimesed hakanud üha rohkem vaatama kinnisvara väljaspool Harjumaad, sest seal on hinnad mitu korda odavamad. Korterite ruutmeetri mediaanhind Viljandi maakonnas oli detsembris 465 eurot.

Läinud aastal mõjutasid kinnisvaraturgu nii energiakriis kui Ukraina sõda. Aasta alguses vähenes müügis olevate kinnisvaraobjektide arv esimest korda üle kümne aasta. Pärast seda turg taastus ning iga kuuga pakkumiste arv suurenes, mis väljendus müügikuulutuste arvu kasvus portaali statistikas. Uibomäe sõnul on kuulutajatena enim lisandunud eraisikust kinnisvaraomanikke ning objektidena majaosade ja korterite kuulutusi.

Uibomäe nentis, et juba sügisest hakkasid inimeste ostuhuvi pärssima suur inflatsioon ja euribori kasv. "Inimesed on muutunud kodu ostes ettevaatlikuks ning jälgivad, kas kinnisvaraturul võivad hinnad veelgi langeda ja milliseks kujuneb euribor," tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles