Linnavalitsus ootab veel toetust mälestussamba taastamiseks

Sakala
Copy
Viljandimaa vabadussamba vundamendi ehitus läinud novembri lõpus
 
Viljandimaa vabadussamba vundamendi ehitus läinud novembri lõpus  Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus kutsub inimesi veel kord üles Viljandimaa vabadussõjas langenute mälestussamba taastamiseks annetust tegema.  

Linnapea Madis Timpson tänab neid, kes on juba oma panuse andnud. "Suur tänu kõigile viljandimaalastele, siit pärit inimestele ning ettevõtjatele ja organisatsioonidele, kes on leidnud viisi toetada mälestussamba taastamist. See on oluline sümbol, mäletamaks neid ligi 800 ajaloolise Viljandimaa ja kultuuriloolise Mulgimaaga seotud rahvaväelast, kes Eesti vabadussõjas elu kaotasid," ütles ta. "Selleks aga, et tagada vabadussõjas langenute mälestussamba taastamine ja avamine sel aastal, kutsun teid, armsad inimesed, selles protsessis osalema. Iga panus on oluline, et ühisel jõul see oluline sümbol püstitada." 

12. jaanuariks oli Viljandimaa vabadussõjas langenute mälestussamba taastamiseks annetatud 614 147 eurot. Täpsem info tehtud annetuste kohta on leitav Viljandi linna kodulehelt https://www.viljandi.ee/graafikud. 

Annetusteks on linnavalitsus avanud SEB-s konto EE021010302005455005. Selgitusse palume kirjutada Viljandimaa vabadussõja mälestussammas. Viitenumbrit ei ole. Annetada on võimalik ka sularahas. Seda saab teha raekoja esimesel korrusel kassapidaja juures. 

Viljandimaa mälestussammas on Eesti esimesel iseseisvusperioodil rajatud ligi 200-st vabadussõjas langenutele pühendatud monumendist üks viimaseid, mis on taastamata. Kui kõik läheb plaanipäraselt, valmib see tänavu ning see avatakse võidupühal, 23. juunil.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles