Konkurss ootab lapsi 112 tegema

Sakala
Copy
Algas järjekordne hädaabinumbri konkurss, millel lapsi oodatakse nutikalt numbrit 112 moodustama. 
Algas järjekordne hädaabinumbri konkurss, millel lapsi oodatakse nutikalt numbrit 112 moodustama. Foto: Dmitri Kotjuh

Algas iga-aastane laste konkurss "Lumest lumele 112", mille eesmärk on parandada teadlikkust üleeuroopalisest hädaabinumbrist 112.

Konkursil osalemiseks tuleb postitada enda tehtud fotod või videod häirekeskuse Facebooki lehelt leitava ürituse seinale. Pildil või videos tuleb kujutada lühinumbrit 112 ja inspiratsiooni ammutada lumest. Osalema on oodatud lasteaiad, koolid, noorte huviringid, aga ka pered.

Võidutööd selgitab välja häirekeskuse žürii. Meeldejäävamate tööde autoreid ootavad auhinnad. Fotosid ja videoid saab postitada 11. veebruarini. See on päev, mil kõikjal Euroopa Liidus tähistatakse lühinumbri 112 päeva. Võitjad kuulutatakse 17. veebruaril välja ürituse lehel.

Häirekeskuse peadirektori Kätlin Alvela sõnul on lapsed aina teadlikumad sellest, kuhu abi korral pöörduda. "Lapsed on tublid hädaabinumbrile helistajad. Nad kuulavad tähelepanelikult päästekorraldaja juhiseid ning täidavad väga hoolikalt saadud korraldusi, kuniks saabub politsei, pääste või kiirabi. Just kuulamisoskuse poolest on lapsed suurepäraseks eeskujuks täiskasvanutele," ütles ta ning lisas, et rõõmsaks teevad ka need näited, kui laps helistab hädaabinumbrile, et teavitada abivajajast või mõnest korrarikkumisest. "See näitab, et kasvamas on põlvkond, kes märkab enda ümber toimuvat ja hoolib oma kodukandi turvalisusest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles