Langenute mälestust jäävad meenutama kolm sõna

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandis Huntaugul seisvalt mälestuskivilt eemaldati vana tekst ja asendati see töörühma loodud tekstiga plaadil, mis on valmistatud olemasoleva kivi koloriiti silmas pidades. Kultuuriväärtuste spetsialist Monika Vestman jäi tulemusega väga rahule.
Viljandis Huntaugul seisvalt mälestuskivilt eemaldati vana tekst ja asendati see töörühma loodud tekstiga plaadil, mis on valmistatud olemasoleva kivi koloriiti silmas pidades. Kultuuriväärtuste spetsialist Monika Vestman jäi tulemusega väga rahule. Foto: Marko Saarm

Kui kõik läheb plaanikohaselt, on kevadeks kõik okupatsioonisümboliga hauatähised asendatud neutraalsega. Puhta vormiga tähis, millel tekst «Teise maailmasõja ohvrid», tõstab fookusesse hukkunute mälestuse jäädvustamise.

Sõjamuuseumi direktori Hellar Lille sõnul on eesmärk, et kõik teises maailmasõjas hukkunute puhkepaigad oleksid märgitud lugupidavalt ja väärikalt ning samas, et hauakohti ei kasutataks sõja- või muus propagandas.

Viljandi muuseumi direktor, sõjaajaloolane Jaak Pihlak rääkis, et säilmeid on ümber maetud Põhja-Sakala vallas ja Viljandi vallas Kolga-Jaani kalmistule ning Tarvastu kalmistule on ümber maetud Kärstna ühishauast leitud. Viljandis maeti Uueveskilt väljakaevatud inimsäilmed Metsakalmistule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles