Vastulause ⟩ Helir-Valdor Seeder: õigustusi pole vaja, elu viivad edasi targad otsused ja lahendused

Helir-Valdor Seeder
, Isamaa esimees
Copy
Helir-Valdor Seeder, erakond Isamaa esimees ja Viljandi linnavolinik
Helir-Valdor Seeder, erakond Isamaa esimees ja Viljandi linnavolinik Foto: Eero Vabamägi

VILJANDI abilinnapea Tonio Tamra õigustab oma vastulauses veel kord Viljandi võimuliidu otsust tõsta lasteaia kohatasusid hoolimata sellest, et need on võrreldes naaberomavalitsusega juba kolm korda suuremad. Sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikogusse pürgiv abilinnapea eksitab lugejaid valimiseelsele ajale kohaselt protsendijutuga, justkui tasud väheneksid, aga tunnistab lõpuks siiski, et tasud suurenevad. Tõepoolest, lapsevanemad maksavad lasteaia kohatasu eurodes, mitte protsentides ning miks peab Viljandis kohatasu veelgi suurenema, jääb vastulausest selgusetuks.

Lasteaedade kohatasu seotust alampalgaga ja tasude automaatset suurenemist põhjendab abilinnapea lasteaedade materiaalse toimetuleku vajadusega, aga perede toimetuleku pärast ei näi ta niivõrd muretsevat.

TEGELIKULT on jabur, et Viljandi lasteaedade kohatasude suurus otsustatakse Tallinnas ametühingute ja tööandjate esindajate alampalga läbirääkimistel. Erinevalt abilinnapea (vale)väitest ei ole ma sellist tasude ja teiste avalike teenuste maksumuse sõltuvust alampalgast kunagi õigeks pidanud. See seab ka alampalga läbirääkimised hoopis teistsugusesse valgusesse. Tegime tasude lahtisidumise ettepaneku linnavolikogus juba eelmise aasta arutelul, mida praegune võimuliit ei toetanud, ning sellise ettepaneku tegin ka eelmises võimukoalitsioonis, kuid see jäi kahjuks koalitsioonikaaslaste toetuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles