Virumaa ärimees rajab kaupluse Suure-Jaani

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani Pärnu tänava äärsel krundil, kuhu peaks tulema Grossi Toidukaupade pood,  seisab praegu lagunev puitmaja.
Suure-Jaani Pärnu tänava äärsel krundil, kuhu peaks tulema Grossi Toidukaupade pood, seisab praegu lagunev puitmaja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aastaid Suure-Jaanis monopoolset seisu nautinud Viljandi tarbijate ühistu Konsumi kauplus saab konkurendi: kesklinna, endise kultuurimaja asemele ehitab kauplusehoone Rakvere ettevõte OG Electra ehk Grossi Toidukaubad.

Uusehitis tuleb Pärnu tänav 4 kinnistule, kus seisab kahe sajandi vanune hoone, kunagine  kultuurimaja. Vallavanem Tõnu Aavasalu ütles, et tegemist on miljööväärtusliku alaga, seetõttu läks detailplaneeringu kinnitamiseni palju aega.

Viimaks anti luba vana maja lammutada ja uus asemele ehitada. Tingimuseks sai, et tavalist plekkmaja sinna püsti panna ei tohi.

Otsitakse ehitajat

OG Electra omaniku Oleg Grossi ütlemist mööda sobitatakse uus hoone läheduses olevate hoonete fassaadidega. Seda, millal ehitamiseks läheb, ta veel öelda ei osanud. Esialgu valitakse ehitusprojekti tegijad, seejärel asutakse vallalt ehitusluba taotlema.

«Senised kogemused on näidanud, et ehitusloa saamine võib kesta kolmest kuust kahe aastani,» selgitas Gross.

Parimal juhul läheb tema sõnutsi ehitamiseks sügisel, sel juhul valmib hoone aasta lõpuks. «Ehitustööd ise kestavad kolm kuud,» lausus ärimees.

Põhjus, miks Gross kavandab kauplust nii Suure-Jaani kui Võhmasse, on selles, et need passivad hästi ühele kaubaringile Türi ja Vändraga, kuhu ta samuti kohe poode rajama hakkab.

Nii Võhmas kui Suure-Jaanis on ärimees leidnud poele koha kesklinnas. «Asukoht, asukoht ja veel kord asukoht on kaubanduses kõige olulisem. Alutaguse metsa võib ju poe teha, aga sinna ei jõua ostjad. Nii väikestesse kohtadesse, kus on suur ketipood linna südames, oleks kõrvaltänavasse minek enesetapp,» rääkis ta.

Üllatab toodetega

Oleg Grossi võrdlust mööda tuleb Suure-Jaani kauplus Konsumist mõnevõrra väiksem, aga veidi suurem, kui on ettevõtja enda toidupood Türil ehk 700—800 ruutmeetrit. «Võttes arvesse, et Suure-Jaanis on suhteliselt väikese ostujõuga rahvas, keskendume toidukaupadele,» sõnas Gross.

Rakvere ärimehe jutu järgi hakatakse pakkuma tooteid, mida mujal Viljandimaal ei leia.

«Oleme lisaks tootmisettevõte, millel on tapamaja, vorstitsehh, pagaritööstus ning mis pakub valmistoitu. Põhitähelepanu on lihatoodetel, sealhulgas toorel lihal. See kaubagrupp on põhjamaa kliimas kõige olulisem,» toonitas Oleg Gross ning lisas, et ostjaid on kavas meelitada madala hinnaga.

Vallavanem Tõnu Aavasalu avaldas usku, et uue poega tekkiv konkurents on edasiviiv jõud, samuti peaks see elavdama Suure-Jaani kesklinna.

Võhmas soovib OG Electra rajada kaupluse koos bussiooteruumiga bussijaamas asuvale platsile. Seal korraldatakse ehitusloa väljastamiseks avalik konkurss, kus lisaks Grossi toidukaupadele konkureerib Viljandi tarbijate ühistu ja võimalik, et veel mõni huviline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles