Endla aitab imet teha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 12. märtsil kell 19 näeb Ugalas Endla teatri külalisetendust «Imetegija», mis on tõestisündinud lugu lapsena pimekurdiks jäänud Helen Kelleri elust.

19-kuuselt raske haiguse tagajärjel kuulmise ja nägemise kaotanud Helen Keller (1880—1968) oli mõjukas ameerika ühiskonnategelane, kes pimekurtusest hoolimata omandas kõrghariduse, kirjutas raamatuid, oskas mitut keelt ja esines sõnavõttudega paljudes maailma riikides.

William Gibsoni näidend räägib Helen Kelleri lapsepõlve pöördelistest sündmustest õpetaja Annie Sullivani käe all. Helen ja Annie alustavad koos rasket õppimisteekonda, mille tulemusena leiab Helen uuesti maailmaga kontakti.

«Lavastus võiks meelde tuletada, kui oluline on end ümbritsevatesse inimestesse empaatiaga suhtuda ja näha, kui suur on kõigi laste õpihimu, mida kuidagi ei vähenda mittenägemine või -kuulmine, tuleb ainult õppimiseks võimalus anda,» rääkis lavastaja Kalju Komissarov.

«Imetegija» kunstnik on Silver Vahtre, kostüümikunstnik külalisena Krista Tool ning valguskunstnik Margus Vaigur, muusikalise kujunduse on loonud külalisena Peeter Konovalov. Osades on Liis Laigna, Triin Lepik, Piret Laurimaa, Jaan Rekkor, Sten Karpov, Karin Tammaru, Kaili Viidas, Ahti Puudersell ja Tambet Seling.

Lavastusega aitab Endla teater kampaanias «Teeme koos imesid!» kaasa Eesti pimekurtide tugiliidu initsiatiivile võimaldada kuulmis- ja nägemispuudega lastele muusikaõpinguid. Kõik etenduselt Heleni helkuri ostjad annetavad 1 euro kampaania toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles