Põhja-Sakalas ilmuvad välja lepingu ja rahata kasutada antud vallamaad (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Üks maatükk, mis tüli põhjustab, asub keset Olustveret. Fotol on see kitsas roheline viirg suure põllu otsas, mustavate aiamaade ääres. Kogu põllust moodustab see vähem kui kümme protsenti.
Üks maatükk, mis tüli põhjustab, asub keset Olustveret. Fotol on see kitsas roheline viirg suure põllu otsas, mustavate aiamaade ääres. Kogu põllust moodustab see vähem kui kümme protsenti. Foto: Marko Saarm

Olustvere teenindus- ja maamajanduskool on saanud 16 aastat tasuta harida umbes kolme hektarit Põhja-Sakala valla maad, ettevõtte Kõpu PM käes on aga igasuguse lepinguta olnud üle kümne hektari vallale kuuluvat maad. Päev enne jõululaupäeva üleskerkinud teema on jõudnud volikogu eelnõudeni, mille on esitanud opositsioon ja mida on ette valmistamas vallavalitsus.

Pärast opositsiooni langemist vallajuhte järjepanu kõiksuguste järel- ja arupärimiste ning etteheidetega kostitanud endine vallavolikogu esimees Priit Toobal uuris vahetult enne jõule vallavalitsuselt, kes kasutab üht maalappi Olustvere küla keskel. Sellest sai alguse protsess, mille kestel on dokumendiregistri kaudu avalikuks tulnud, et kool ja põllumajandusfirma on igasuguse lepingu ja tasuta kasutanud vähemalt viit vallale kuuluvat põllumaatükki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles