Kaks Viljandimaal kandideerivat poliitikut on sotside ladvikus, mulkide liider jäi välja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Helmen Kütt kõnepuldis riigikogus
Helmen Kütt kõnepuldis riigikogus Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatlik Erakond kuulutas välja riigikogu valimiste riikliku nimekirja, milles esiviisikus on koguni kaks Viljandi- ja Järvamaal kandideerivat poliitikut. Nimekirja avab erakonna esimees, siinse piirkonna esinumber Lauri Läänemets ning neljas on Viljandi linnavolikogu esimees Helmen Kütt.

Kahe nimetatud Järva- ja Viljandimaa poliitiku vahele jäävad Riina Sikkut ja Reili Rand.

Rohkem Viljandi- ja Järvamaa esindajaid esimese 30 sekka ei mahu. 31. kohal on endine Paide linnapea, sotsiaaldemokraatide Järvamaa juht Eimar Veldre, 54. kohal Viljandi abilinnapea Tonio Tamra, 61. kohal VLND Burgeri üks loojaid, Viljandi linnavolinik Kris Süld ning 71. kohal endine Viljandi Pauluse koguduse õpetaja Mart Salumäe. Nimekirja tagumises pooles on veel endine Naiskodukaitse instruktor Tene Metsma (79.), Türi vallavanem Kati Nõlvak (73.) ja endine noorteaktivist Birgit Sitska (86.).

Kui sotsiaaldemokraadid jaanuari alguses oma Viljandi- ja Järvamaa nimekirjas kandideerivatest inimestest teada andsid, oli Birgit Sitska asemel Mulgimaa sotsiaaldemokraatide juht Lembit Hiiesalu. "Ma ei kommenteeri midagi," vastas too laupäeval Sakala küsimusele, miks tema nime enam sotsiaaldemokraatide ridadest ei leia. "Mina ei kandideeri," lisas ta ja soovitas põhjusi uurida erakonna esindajatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles