Tallinna võistluse kaksikvõit läks Tarvastu gümnaasiumile

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Tarvastu gümnaasiumi esimese koha pälvinud võistkonda kuulusid Triinu Taimi Priinits, Karl Ilves ja Andre Lillepuu, teise koha pälvinud võistkonda Tauno Kobin, Petrik Rähn ja Vaido Veiper. Mõlemat võistkonda juhendas ühiskonnaõpetuse ja ajaloo õpetaja Aive Kaldra.
Tarvastu gümnaasiumi esimese koha pälvinud võistkonda kuulusid Triinu Taimi Priinits, Karl Ilves ja Andre Lillepuu, teise koha pälvinud võistkonda Tauno Kobin, Petrik Rähn ja Vaido Veiper. Mõlemat võistkonda juhendas ühiskonnaõpetuse ja ajaloo õpetaja Aive Kaldra. Foto: Viljandi vald

Viljandi vald andis pressiteate vahendusel teada, et Tallinna Linnamuuseum kutsus võistlusel "Retk läbi keskaegse Tallinna" õpilasi looma keskajaainelise seiklusmängu stsenaariumi. Võitja töö põhjal luuakse mäng Roadgamesi platvormil. Osales võistkondi nii Tallinnast kui ka kaugemalt ning kaksikvõidu võttis Tarvastu gümnaasium.

Teise koha pälvinud Tarvastu gümnaasiumi põhikooli lõpuklassi võistkonna MTÜ Mõõgavennad tööd "Kummituslik ringkäik läbi Tallinna" kirjeldas žürii kui erakordse treileri ja videotutvustusega mängu, mis tutvustab vanalinna lugude ja legendide kaudu. Plusspunkte teenis ka  professionaalselt filmistsenaariumi vormi valatud treiler. Suurejooneline mäng teeb Tallinna vanalinnale üsna suure ringi ja viib huvilised soppidesse, kuhu omal käel harva satutakse. Hea oli ka see, et Toompead mängu sisse toodi ning selgitati, kes seal elavad.

Võistkonda kuulusid Tauno Kobin, Petrik Rähn ja Vaido Veiper.

Peaauhinna, reisi Londonisse Harry Potteri filmistuudiosse võitis võistkond MTÜ Möögavennad tööga "Tühja kõhuga Tallinna linnas".

Žürii kiitis töö eesmärki, milleks on linnas turistile keskaegses Tallinnas kõhutäite pakkumine. Treileris juhib mängu peategelane ja igas punktis on söögikohti tutvustav lugu, millele lähenetakse eri tüüpi küsimuste ja ülesannete kaudu.

Tarvastu gümnaasiumi XI klassi võistkonda kuulusid Triinu Taimi Priinits, Karl Ilves ja Andre Lillepuu. Mõlemat võistkonda juhendas ühiskonnaõpetuse ja ajaloo õpetaja Aive Kaldra.

Võistluse žürii kooseisu kuulusid filmirežissöör ja stsenarist Margus Paju, Tallinna Linnaarhiivi teadur ja ajaloolane Tiina Kala, Kalamaja muuseumi juhataja Kristi Paatsi ja Tallinna Linnamuuseumi arheoloogiakogu hoidja ja arheoloogiasügise kuraator Küllike Tint.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles