VALIMISED ⟩ Riigikogu valimistel püüavad Viljandimaal hääli kahe erakonna esimehed

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Märtsis valitakse Eestis taas riigikogu ning suuremad ja väiksemad erakonnad on ennast juba stardijoonele valmis seadnud.
Märtsis valitakse Eestis taas riigikogu ning suuremad ja väiksemad erakonnad on ennast juba stardijoonele valmis seadnud. Foto: Marko Saarm, Elmo Riig, Eero Vabamägi, Konstantin Sednev Ja Tairo Lutter

Esimest korda saab tänavustel riigikogu valimistel näha Viljandimaal kahe võimuerakonna esimehe duelli, seejuures astub neile vastu nelja aasta tagune piirkonna võitja, kolmanda tänase võimupartei aseesimees.

Järva- ja Viljandimaal kandideerijad on praeguseks välja kuulutanud kõik suuremad riigikogus esindatud erakonnad ning enamik väiksemaid. Seejuures torkab Viljandimaa silma poliitilise raskekahurväega: sotsiaaldemokraadid saadavad siin hääli koguma oma esimehe Lauri Läänemetsa ja Isamaa oma juhi Helir-Valdor Seedri. Reformierakond paneb tavapäraselt välja aseesimehe Jürgen Ligi, kes oli võitja nelja aasta eest. Rivis on ka toonane teine Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja Jaak Madison ning Keskerakonna kohalik juht Jaak Aab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles