VASTULAUSE Imre Jugomäe: Mulgi vallavalitsus peab tegema oma tööd – langetama otsuseid ja kandma vastutust

Imre Jugomäe
, Mulgi vallavanem
Copy
Imre Jugomäe, Mulgi vallavanem
Imre Jugomäe, Mulgi vallavanem Foto: Elmo Riig

VIIMASTEL päevadel on Sakala veergudel ilmunud opositsiooni liikmete arvamusavaldused, milles Mulgi vallavalitsusele heidetakse ühelt poolt ette kokkuhoidmist ning teisalt volituste ületamist ja inimeste nörritamist. Kogu see temaatika on kahetsusväärselt ja populistlikult taandatud eranditult meie külamajadele. Reaalses olukorras on tekkinud väljakutsed hoopis laialdasemad ning nõuavad käsitlemist tervikuna.

Usun, et kellelegi ei tule enam üllatusena praegune majanduslik olukord, kus eelkõige energia hindadest tulenev üldine hinnatõus nõuab lahendusi. Elektri hind on tõusnud enam kui sada protsenti ning kaugküte piirkonniti kallinenud 35 protsenti.

Ei ole ühtegi vajalikku teenust, mis jääks hinnatõusust puutumata. Olgu selleks siis õpilaste transport, lumetõrje, kauplusauto, teehooldus, koolitoit või kasvanud kohamaks haridus- ja sotsiaalasutustes. Näiteks: ühe lapse kogukulu kalendrikuus meie suuremates lasteaedades on praegu 400 euro ümber ja väiksemates ulatub see kuni 600 euroni. Kõik need küsimused vajavad lahendamist ja seda konkreetsete summade kujul, mis ulatuvad sadadesse tuhandetesse eurodesse.

Teine prioriteet vallavalitsuse koostatud 2023. aasta eelarve projektis on töötajate töötasu. Nagu olen öelnud, kõige olulisemaks lüliks omavalitsuse teenuste puhul on kahtlemata meie struktuurides olevad inimesed. Oluline on nende motiveeritus ja orienteeritus arengule. Eeltoodust vähem tähtis pole konkurentsivõimeline töötasu pühendatud aja eest. Eriti olukorras, kus inflatsioon on endiselt üle 20 protsendi ja ametikohtade täitmine muutub üha keerulisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles