TUNNUSTUS Selgusid linna preemiate kandidaadid

Sakala
Copy
Viljandi 2022. aasta preemiate määramiseks tehti 115 ettepanekut.
Viljandi 2022. aasta preemiate määramiseks tehti 115 ettepanekut. Foto: Elmo Riig

Viljandi 2022. aasta preemiate määramiseks tehti 115 ettepanekut 76 isiku, ettevõtte või ettevõtmise kohta. Preemiate laureaadid selguvad Viljandi linnavolikogu 26. jaanuari istungil.

Viljandi elutöö preemia määramiseks laekus 14 ettepanekut kaheksa isiku aastatepikkuse tegevuse tunnustamiseks. Aastapreemia määramiseks tehti linnavalitsuse teatel 17 ettepanekut 13 läinud aastal silma paistnud isiku või teo tunnustamiseks. Aasta noore tunnustuse puhul oli seitse ettepanekuid nelja teistele eeskujuks oleva noore või noorte kollektiivi tunnustamiseks.

Elutöö preemia saamiseks on kuus korda esitatud Tiit Aru Viljandimaa spordielu edendamise eest 50 aasta jooksul ja kergejõustiku valdkonna arendamise eest nii maakondlikul kui riiklikul tasandil. Kaks korda leiab sellest nimekirjast Luule Komissarovi pikaaegse näitlejatöö eest Ugala teatris ning teatri kõrval filmides, telelavastustes ja seriaalides mängimise ning Raadioteatri kuuldemängudes osalemiste eest.

Kultuuripreemia määramiseks tehti 17 ettepanekut 15 isiku või ühenduse tunnustamiseks ja teatripreemia määramiseks esitati kuus ettepanekut viie isiku või kollektiivi kohta. Spordipreemia määramiseks tehti 20 ettepanekut üheksa isiku või asutuse kohta ning noore sportlase preemia puhul esitati 21 ettepanekut 10 isiku kohta.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte preemia määramiseks laekus kaheksa ettepanekut, millega soovitakse tunnustust avaldada kaheksa noorte eluolu paremaks muutvale ettevõttele. Ettevõtluse edendaja preemia andmiseks tehti aga viis ettepanekut nelja Viljandi ettevõtlust arendava ettevõtte või ettevõtja kohta.

Preemiate laureaadid selguvad Viljandi linnavolikogu 26. jaanuari istungil ning preemiad antakse kätte vabariigi 105. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel Ugala teatris.

Kandidaatide nimekirja leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles