Viljandisse võib aasta pärast jõuda kümnete tuhandete eurode eest uut kunsti

Sakala
Copy
Installatsioon 2022. aasta festivalilt "Viljandi tuled".
Installatsioon 2022. aasta festivalilt "Viljandi tuled". Foto: Maari Soekov

Visuaalkunstifestival "Viljandi tuled" kuulutas välja rahvusvahelise konkursi, et leida järgmise aasta veebruaris toimuvale festivalile üks mastaapne ning kuni kolm väiksemat installatsiooni. Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 programmi kuuluv festival ootab järgmise aasta sündmust loominguga rikastama kunstnikke ja rühmitusi kõikjalt maailmast.

Teoseid on plaanis näidata Viljandis 2024. aasta veebruaris, seega peavad installatsioonid taluma miinuskraade, temperatuuride kõikumist ning niiskust, samuti on oluline, et kõik selle komponendid oleksid läbimõeldud jätkusuutlikkuse aspektist.  

Konkurss kestab 1. aprillini. Kõigi ideekonkursile laekunud tööde hulgast valib žürii aprilli jooksul välja ühe mastaapse installatsiooni eelarvega kuni 25 000 eurot ning kuni kolm väiksemat installatsiooni eelarvega 2000 igaüks. Laekunud ideede eelarved peavad sisaldama loometöö tasu. 

Festivali "Viljandi tuled" korraldaja Kaisa Ailti sõnul annab Euroopa kultuuripealinna aasta ning Tartu 2024 programmi kuuluvatele sündmustele mõeldud rahasüst suurepärase võimaluse näidata Viljandis just selliseid installatsioone, mida sooviks iga kunstifestivali korraldaja, aga mille eksponeerimiseks on rahaline piir ees olnud. 

"Soovime, et sel ajal toimuks Viljandis omamoodi visuaalkunstnike kokkutulek, mis inspireeriks kunstnikke endid ja ergutaks ka viljandlaste loovust," rääkis Ailt. 

"Viljandi tuled" on festival, millel kohtuvad arhitektuur, kunst, muusika, multimeedia ja valgus. Festivali eestvedajate hulgas on Viljandiga tihedalt seotud kunstnikud ning kultuurikorraldajad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles