Viljandlane Rivo Saaremäe jättis etapivõidu koju

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Saaremäe teenis pühapäeval Sakala karikasarjas esimese etapivõidu. Päev varem peetud Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel oli ta pääsenud ainsa Viljandi mängijana põhiturniirile.
Rivo Saaremäe teenis pühapäeval Sakala karikasarjas esimese etapivõidu. Päev varem peetud Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel oli ta pääsenud ainsa Viljandi mängijana põhiturniirile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus
7. märtsi «Sakalas»


Kui külalismängijad lauatenniseklubi Sakala karikasarja viiendalt osavõistluselt kõrvale jäid, lõi see kohalikele suurepärased eeldused teenida kõrgeid kohti. Viljandlased realiseerisid selle võimaluse kolmikvõiduna.

Viljandi lauatenniseklubi juhi Peeter Allikoja sõnul tuli tiheda rahvusvahelise võistluskalendri tõttu panna pika traditsiooniga Sakala karikasarja üks etapp Eesti ja Läti meistrivõistluste finaalide päevale. See oli peamine põhjus, miks muidu Viljandis võite ja kõrgeid kohti noppinud lätlased Oleg Kartuzov ja Maris Kuda tulemata jäid.

Oma esimese etapivõidu teenis pühapäeval koduses sarjas Rivo Saaremäe, kes alistas finaalis 4:2 Jaanus Allikoja. Pronksiheitluses tagas korraldajaklubile kolmikvõidu Kaspar Kruusalu, saades 3:2 jagu Pärnumaa veteranist Urmas Kingast.

Lauatennisevarustuse tootja Joola auhindadele peetud võistluspäeval tegi kaasa 66 mängijat. Parim naine oli seekord Kristiina Seiton Haapsalust. Veteranide 40 ja 60 arvestuses said kõrgeimad kohad Valgu klubi liikmed Urmas King ja Andres Uusjärv.

Vanemast, 18-aastaste võistlusrühmast alustades pälvisid etapi auhinna Ilja Opaiko (Valga) ja Getter Põru (Sakala), Aaro Õismets (Haapsalu), Valeria Sarõtševa (Pärnu Vint-90) ning Karl Paul Parmakson (Tartu Kalev) ja Delia Lukk (Rakvere).

Sakala karikasarjas on pidada jäänud veel üks etapp, mis saab teoks Viljandi spordihoones 25. märtsil. Viimase võistluspäeva eel püsib 603 punktiga liidrikohal lätlane Oleg Kartuzov. Rivo Saaremäe tõusis 598 punktiga üldtabelis koha võrra, teiseks, edestades kahe punktiga liidri kaasmaalast Maris Kudat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles