Viljandi haigla rajamine läks kahe aastaga poolsada miljonit eurot kallimaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere andis tulevase haigla all asuvas parklas digiallkirja lepingule, mille kohaselt peab maja 29 kuu pärast valmis olema.
Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere andis tulevase haigla all asuvas parklas digiallkirja lepingule, mille kohaselt peab maja 29 kuu pärast valmis olema. Foto: Elmo Riig

Kui 2021. aasta kevadel teatas Viljandi haigla juht Priit Tampere, et kesklinna rajatava Tervikumi koguhinnaks kujuneb 58 miljonit eurot, siis teisipäeval ehitajaga uue lepingu sõlmimise ajaks oli hind kerkinud 108 miljonile eurole.

Ehituse hind ise kallineb varasemaga võrreldes ligi 23 miljonit eurot ja teisipäeval pooleli oleva haiglahoone parklakorrusel sõlmitud uue lepingu kohaselt on ehituse hind 62,3 miljonit eurot. Seejuures tuleb arvestada, et umbes kaheksa miljoni euro eest on hoonet juba valmis ning eelmise lepingu hind oli 47 miljonit eurot.

Priit Tampere sõnul kallineb ehitus 30 protsenti, aga vajalik sisseseade on vahepealse ajaga sisuliselt kaks korda kallimaks muutunud. Nii on ettevõtmise eelarve 108 miljonit eurot. "See raha on kaetud osalt lubaduste ja osalt allkirjadega," selgitas Tampere. Suuresti rajatakse haigla eurotoetuste abiga ning need jõuavad Viljandisse valitsuse otsusega. Enamik raha tuleb Eesti taaste- ja vastupidavuskavast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles