TUNNUSTUS Mitu Viljandiga seotud artisti püüab Eesti muusikaauhindu

Margus Haav
, reporter
Copy
Stefan andis möödunud aasta lõpul välja debüütalbumi "Hope", mis võib osutuda aasta albumiks.
Stefan andis möödunud aasta lõpul välja debüütalbumi "Hope", mis võib osutuda aasta albumiks. Foto: Konstantin Sednev

Ligi 200 liikmest koosnev žürii selgitas välja tänavuste Eesti muusikaauhindade (EMA) nominendid 18 kategoorias. Enim nominatsioone sai viies kategoorias Viljandist pärit Stefan ning neljas kategoorias nublu ja Gram-Of-Fun, kolme nominatsiooniga paistavad silma Minimal Wind, Anett, Jüri Pootsmann ja Rita Ray.

Stefan kandideerib aasta popartisti ja aasta meesartisti kategoorias. Tema esimene album "Hope" püüab aasta debüütalbumi ja aasta albumi auhinda ning pala "Hope" kandideerib aasta laulu tiitlile.  

Minimal Wind kandideerib aasta ansambliks ning püüab oma esimese albumiga "hi." aasta debüütalbumi priisi. Aasta laulu tiitlile pretendeerib Minimal Wind ft. elisabeth tiffany looga "What To Make Of This". 

Aasta autorilaulualbumit püüab Viljandist pärit Liina Saar oma teise kauamängivaga "Püüdmata tunne", mida lauljatar möödunud kolmapäeval Viljandi pärimusmuusika aidas esitles.


Muusikaauhindade žürii liige ja raadio Sky Plus programmijuht Vaido Pannel ütles, et 2022. aasta andis võimsas koguses originaalmuusikat. "Lisaks pakkus aasta laule ja albumeid, millel kostavad varasemast tuttavate lugude uued tõlgendamised," lausus ta. "Saab öelda, et Eesti muusika vereringe toimib ja loojatel on kõik võimalused oma inspiratsiooni vormistamiseks. EMA žürii jaoks tähendab see vaid vastutuse kasvamist." 


Muusikaauhindade galal tunnustatakse Eesti silmapaistvamaid muusikatootjaid, esitajaid ja autoreid 25. korda. Möödunud aastal tunnistati Eesti muusikaauhindade jagamisel Viljandiga tugevalt seotud duo Puuluup parimaks ansambliks ja ühtlasi pälvis ta oma kauamängivaga "Viimane suusataja" aasta parima etnoalbumi tiitli. 


Laulja ja laulukirjutaja Liina Saar on kaasa teinud mitmes originaalloomingut esitavas ansamblis nagu MiaMee, Verbarium, Ajavares ja Elletuse.  
Laulja ja laulukirjutaja Liina Saar on kaasa teinud mitmes originaalloomingut esitavas ansamblis nagu MiaMee, Verbarium, Ajavares ja Elletuse.  Foto: Sohvi Viik

2023. aasta Eesti muusikaauhindade võitjad selguvad 26. jaanuaril Unibet Arenal suurejoonelisel juubeligalal. Programm algab kell 18, otseülekannet saab jälgida Kanal 2 vahendusel algusega kell 19.30. Tänavusel muusikaauhindade galal valitakse esimest korda uue kategooriana aasta soul-, funk- ja R‘n‘B-artist. Õhtut juhib 5Miinust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles