Vallad loodavad hinnarallis hõlpu universaalteenusest

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Paar aastat tagasi võis Abja veekeskus koos vallavanem Imre Jugomäega rõõmustada, et neil on oma iglusaun nagu jalgpallitähel David Beckhamil. Elektri hinna kallinemise tõttu on see käesolevast sügisest olnud suletud.
Paar aastat tagasi võis Abja veekeskus koos vallavanem Imre Jugomäega rõõmustada, et neil on oma iglusaun nagu jalgpallitähel David Beckhamil. Elektri hinna kallinemise tõttu on see käesolevast sügisest olnud suletud. Foto: Marko Saarm

Läinud suvest elektriturul käima läinud hinnaralli on valusalt hammustanud Viljandimaa valdade eelarvet. Et riik otsustas ka neile universaalteenust lubada, loodavad omavalitsused sellest peagi leevendust.

Mulgi vallavanem Imre Jugomäe ütles, et koos paljude teiste omavalitsustega osaleb Mulgi vald riigihangete keskuse korraldatavas ühishankes, mille käigus selgub universaalteenuse hind. See hakkab kehtima hiljemalt 1. märtsist. Ühishange kehtib 2026. aasta lõpuni, aga iga aasta korrigeeritakse hindu. Augustis oli Eesti Energia kodulehe andmetel keskmine börsihind 43,43 ja detsembris 31,66 senti kilovatt-tunnist. Omavalitsuste universaalteenuse hind on veel teadmata, aga see jääb arvatavasti 20 sendi juurde kilovatt-tunnist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles