Lahkus kauaaegne pedagoog ja pensionäride liidu asutaja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Leida Leiur 2013. aastal Viljandi kesklinnas Carl Robert Jakobsoni kuju juures.
Leida Leiur 2013. aastal Viljandi kesklinnas Carl Robert Jakobsoni kuju juures. Foto: Elmo Riig

Laupäeval lahkus 94-aastaselt meie seast kauaaegne pedagoog, Viljandi pensionäride liidu asutaja ja pikaaegne eestvedaja ning Naiskodukaitse Sakala ringkonna auliige Leida Leiur.

Leida Leiur sündis Viljandis 1928. aasta 2. veebruaril. Tema isa võitles Vabadussõjas ja suri noore mehena, ema kuulus Naiskodukaitsesse ning oli 1930. aastate alguses Viljandis supiköögi rajaja. 1990. aastal oli just Leida Leiur see, kes supiköögi Viljandis taastas.

Pärast koolitee lõppu Viljandis suundus Leiur õppima Tallinna kehakultuuri tehnikumi ja lõpetas selle 1949. aastal kehalise kasvatuse õpetajana. 1958. aastast kuni pensionini töötas Leiur Viljandi 4. keskkoolis kehalise kasvatuse õpetajana.

1990. aastatel oli Leiur Viljandi pensionäride liidu üks asutajaid ning aastaid liidu juht. 2009. aastal määras Viljandi linn Leiurile kui staažikale pedagoogile ning pensionäride liidu asutajale ja kauaaegsele juhile elutöö preemia.

2013. aastal andsid toonane peaminister Andrus Ansip ja regionaalminister Siim Kiisler Leiurile kodanikupäeva aumärgi. Toonane maavanem Lembit Kruuse selgitas siis, et tunnustuse sai Leida Leiur vabatahtliku tegevuse kaudu panuse andmise eest kodupaiga elukäiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles