Telefoniannetuse eest maksusoodustuse saamiseks tuleb endast märku anda

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Möödunud aastal on tehtud rekordiliselt annetusi Ukraina heaks ja seda just telefoni teel. Et need annetusted jõuaksid ka eeltäidetud tuludekralatsioonile, tuleks annetajal endast annetusi kogunud mittetulundusühingule teada anda. 
Möödunud aastal on tehtud rekordiliselt annetusi Ukraina heaks ja seda just telefoni teel. Et need annetusted jõuaksid ka eeltäidetud tuludekralatsioonile, tuleks annetajal endast annetusi kogunud mittetulundusühingule teada anda. Foto: Elmo Riig

Et tänavu on Ukrainas käiva sõja tõttu telefoni teel annetusi teinud inimesi varasemast ilmselt tundualt rohkem, otsustas maksu- ja tolliamet tuletada juba varakult meelde, et telefoni teel tehtud annetused tuleb ise deklareerida, sest kahjuks muud võimalust nende andmete kättesaamiseks ei ole.

Maksu- ja tolliameti (MTA) füüsilise isiku teenuse teenusejuhi Annika Oja sõnul on teada, et möödunud aastal tehti rekordiliselt annetusi Ukraina heaks ja seda just telefoni teel. Selleks, et helistamise või sõnumi teel tehtud annetuste andmed inimeste tuludeklaratsioonile eeltäidetud kujul jõuaks, tuleb annetajal enne 31. jaanuari teatada annetuse saanud tulumaksusoodustusega nimekirjas olevale ühingule oma isikuandmed ja annetatud summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles