Linnalt saab jaanuari keskpaigani küsida vabastust huvikooli õppetasust

Sakala
Copy
15. jaanuarini saab linnavalitsusse esitada taotlusi huvikooli õppetasust vabastuse saamiseks.
15. jaanuarini saab linnavalitsusse esitada taotlusi huvikooli õppetasust vabastuse saamiseks. Foto: Marko Saarm

Jaanuari keskpaigast saab Viljandi linnavalitsusele esitada taotlusi huvikooli õppetasust vabastamiseks. Möödunud aastal andis linn seda toetust 84 perele.

Huvikooli õppetasust vabastust on võimalik saada, kui peres õpib huvikoolis või huvikoolides kolm last või enam; kui peres kasvab neli last või enam; kui pere saab toimetulekutoetust või kui pere kuusissetulek ühe pereliikme kohta on väiksem kui 75 protsenti kehtivast alampalgast.

Võimalus taotleda vabastust huvikooli õppetasust kehtib linna enda huvikoolide nagu muusikakool, spordikool, kunstikool ja huvikool ning erahuvikoolide ja huvitegevust pakkuvate eraühingute õpilastele. Vabastust saab taotleda ühe lapse kohta ühele huviringile. See kehtib kõigile, välja arvatud toimetulekutoetust saavale perele, kes saab vabastust taotleda kõigi laste kõikidele huviringidele. Taotleva lapsevanema ja laste elukoht rahvastikuregistris peavad olema samad.

Taotlusi on võimalik esitada kaks korda aastas. Vabastust saab praegusest voorust küsida jaanuarist maini kestvaks õppeperioodiks. Taotlust saab esitada e-keskkonnas Spoku.

Hiljem kui 15. jaanuaril saabunud taotlusi menetletakse kuupõhiselt ning vabastus määratakse sellele vastavast kuust kevadperioodi lõpuni.

Läinud aastal andis Viljandi linn vabastust 218 lapsele kogusummas 42 561 eurot. Sellest 38 785 euroga toetati lasterikkaid peresid ehk 195 last ja 3776 euroga toimetulekuraskustes peresid ehk 23 last. Eelmisel aastal sai õppetasu vabastuseks linnalt toetust 84 peret.

Möödunud aastast annab Viljandi linnavalitsus õppetasu vabastust ka nende eraühingute huviringide puhul, kes ei ole ennast huvikooliks registreerinud. Eelmisel aastal andis linn eraühingute õppetasu vabastuse 18 lapsele summas 2369 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles