Pükstepaikamise konkursi rahva lemmikuks osutusid sidrunitehnikas valminud püksid

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Aina Ennuse üks lemmikmaterjalideks on teksa. Kui varasemalt oli ta sidrunitehnikat kasutanud teksatagidel, siis konkurssi käigus valmisid samas tehnikas ka püksid.
Aina Ennuse üks lemmikmaterjalideks on teksa. Kui varasemalt oli ta sidrunitehnikat kasutanud teksatagidel, siis konkurssi käigus valmisid samas tehnikas ka püksid. Foto: Erakogu

Reedel lõppes Heimtali vanas rahvamajas näitus "Lipp lipi peal, lapp lapi peal". Möödunud aasta suvel välja kuulutatud pükstepaikamise konkursi rahva lemmikuks valiti käsitöömeistri Aina Ennuse poolt paigatud püksid.

Heimtali endises rahvamajas asuv Eesti Rahva Muuseumi väike filiaal avas oktoobri lõpus näituse "Lipp lipi peal, lapp lapi peal". Sinna oli välja pandud 52 lapitud püksipaari ja pisut ka teisi parandatud rõivaid, mille inimesed suve jooksul võistlusele saatsid.

Näituse avamine algas võitjate välja kuulutamisega ja Eesti püksteparandamise meistriks krooniti Aivi Tamm. Teise koha sai Eda Kivisild ning kolmanda Kairi Getman. Nüüd selgus konkursi rahva lemmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles