Aumärgi kavaler Eve Soopa hoiab Sürgaveret ning aitab alati, kui saab

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Eve Soopa
Eve Soopa Foto: Kristi Markov

Kui Ukraina sõjapõgenikud Sürgaverre jõudsid, sai nende esimeseks peatuspaigaks spordihoone. Viiele perele on see eluase veel praegugi. Et Sürgaveres põgenikke hästi koheldakse, paistab silma ning see oli üks põhjustest, miks külavanem Eve Soopa siseminister Lauri Läänemetsalt kodanikupäeva aumärgi pälvis.

Sel nädalal korraldas Eve Soopa Ukraina lastele loomade söödasõime ehitamist ja nagu ta ütleb, ei tee ta seda kõike endale tähelepanu tõmbamiseks, vaid sellepärast, et tunneb: seda on vaja. «Ma tunnen, et aitamine on mingit viisi mu eluülesanne.»

Aga et teisi aidata, selleks on aitajalgi abi tarvis. «Üksinda väsib kiiresti ja koos ollakse tugevamad.»

Teadlikult aitamise juurde jõudis Eva Soopa 16 aastat tagasi, kui ühines heategevusliku Lions-liikumisega. Sestpeale on heategevuse osa tema elus aina kasvanud. Ta räägib kogukonna eest hoolitsemisest ning nendib, et need moodsalt kogukonnaks nimetatavad seltskonnad võivad olla väga erineva suurusega ja ühendada erinevate huvidega inimesi. «Minu ümber on palju häid inimesi, kes moel või teisel on minu tegemistes kaasa löönud, põgenike jaoks annetanud ja üldse aidanud. Olen südamest tänulik kõigile, kes on aidanud mul kasvada, minu ellu palju kirkust toonud ning ilma kelleta poleks ma see, kes olen.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles