Heategevusklubid korraldavad Ukraina lastele jõulupeo

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Lõuna-Eesti suur pidu peetakse Tartus Ahhaa keskuses.
Lõuna-Eesti suur pidu peetakse Tartus Ahhaa keskuses. Foto: Margus Ansu

Heategevuslikud Lions-klubid kutsuvad pühapäeval Tartusse kokku Lõuna-Eestis elavad Ukraina lapsed, et korraldada neile eesti rahvuslikus stiilis jõulupidu.

Viljandimaalt sõidab esialgsetel andmetel Tartusse 17 algkoolilast ning nende jõulupeole jõudmisele aitavad kaasa kõik kolm maakonna Lions-klubi: Viljandi Ellips, Viljandi Fellin ja Kolga-Jaani klubi.

Kui väiksemates kogukonnakeskustes korraldasid lion‘id Ukraina lastele jõulupidusid detsembris, siis kaks suuremat pidu on jaanuaris. Pühapäeval sõidavad Lõuna-Eestis elavad lapsed Tartusse Ahhaa keskusesse ja 11. jaanuaril on Põhja-Eestis elavad lapsed Tallinnas Eesti vabaõhumuuseumis.

Lions-klubi Tähtvere presidendi Aili Adamsoni sõnul on ligi 450 Lõuna-Eestis ja Paides elavat Ukrainast pärit I–IV klassi last oodatud Tartu Ahhaa keskusesse, kus peetakse jõulupidu põnevate töötubade, kingituste ja jõuluvanaga. "Lastel on võimalus tutvuda Ahhaa keskuse väljapanekutega ja teha Võlupeegli abil vahvaid pilte. Peojuht on tuntuim Eestis elav ukrainlane Ruslan Trochynskyi," rääkis Aili Adamson.

Lions-klubide Eesti piirkond on Eesti suurim heategevusorganisatsioon, kuhu kuulub 1200 liiget. Kokku tegutseb Eestis 60 Lions-klubi.

Praegu on Eesti lion‘ite heategevusfookuses Ukraina sõjapõgenike laste igapäevasele toimetulekule kaasaaitamine ja Ukraina linnade varjendites tegutsevatele lasteasutustele elektrigeneraatorite tarnimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles