Viljandi suurimal liuväljal saab uisutada

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi järvel laiub linna suurim looduslik liuväli. 
Viljandi järvel laiub linna suurim looduslik liuväli. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Nii Viljandi kui Paala järvel on jää paksust kogunud ning Viljandi rattaklubi andis teada, et nendel looduslikel liuväljadel on võimalik uisutada.

Rajameister Mikk Mihkel Vaabel Viljandi rattaklubist ütles, et läheb parajasti Paala järvele rada lükkama. Viljandi järv on tema sõnul täies mahus uisutatav.

"Jää on kogu järve ulatuses matkauiskudel läbitav ning hoki- ja iluuiskudega soovitame hoida Viiratsi-poolsesse otsa, kus on vähem lumelaike," kirjeldas Vaabel Viljandi järve jääolusid. "Kalda- ja roostikualade jää paksus on kuni 6 sentimeetrit. Vähemalt kahe meetri kaugusel kaldast on see 12–20 sentimeetrit."

Viljandi järvel on rajameister Mikk Mihkel Vaabeli sõnul jää kogu järve ulatuses matkauiskudel läbitav.
Viljandi järvel on rajameister Mikk Mihkel Vaabeli sõnul jää kogu järve ulatuses matkauiskudel läbitav. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Ta toonitas, et ohutuse mõttes tuleks hoiduda tähistatud allikakohtadest, ning tuletas meelde, et looduslikul jääl viibimisega kaasnevad alati ohud – tuleks olla ettevaatlik!

Viljandi järvel saab uisutada!
Viljandi järvel saab uisutada! Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Et hiigelsuur liuväli Viljandi järvel on uisutatav, peagi Paala järvel rada sees ja ilm hea, utsitas Vaabel inimesi uisutama minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles