Kuuselõke süttib tänavu vaid Karksi järve kaldal

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Jõulukuuskedest on lõket tehtud aastate jooksul väga mitmel pool, kuid pikaks tavaks on see Viljandimaal kujunenud vaid Karksi-Nuias.
Jõulukuuskedest on lõket tehtud aastate jooksul väga mitmel pool, kuid pikaks tavaks on see Viljandimaal kujunenud vaid Karksi-Nuias. Foto: Dmitri Kotjuh

Karksi-Nuias pannakse toast väljavisatud jõulukuused reedel suures lõkkes põlema, aga enamasti vanade jõulupuude kogumisega vallamajades pead ei vaevata, sest ühel või teisel moel saavad inimesed nendest vabanemisega ise hakkama.

«Inimesed on selle mure ise ära lahendanud ja meie polegi pidanud jõulupuude korjamisega tegelema,» tunnistas Viljandi vallavalitsuse haldusosakonna juht Mati Valli. Kui aga mõnes asulas avastatakse, et üksikud jõulupuud vedelevad prügikastide läheduses, korjavad valla heakorraettevõtte töötajad need sealt kokku.

Kui mullu tehti jõulupuudest suurt lõket Karksi-Nuias ja Suure-Jaanis, siis tänavu tuleb lõke vaid esimesena nimetatud kohas. Karksi paisjärve kaldal on lõket tehtud hulk aastaid ning kohalikele on saanud sellest tava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles