Maakonna kõrgeim tunnustus ootab kandidaatide esitamist

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Näitleja Luule Komissarov.
Näitleja Luule Komissarov. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa omavalitsuste liit ootab taas kandidaate, kelle seast asuda valima tänavust Viljandimaa vapimärgi saajat. Ettepanekuid oodatakse 26. jaanuarini.

Liit andis teada, et ettepaneku vapimärgi andmiseks võivad teha kõik inimesed ja organisatsioonid. Taotlusesse palutakse märkida kandidaadi ees- ja perekonnanimi, tegevusala, teenete kirjeldus ja esitaja andmed.

Vapimärk on Viljandimaa kõrgeim autasu siin alaliselt elavale inimesele, kes on oma töö ja tegevusega silmapaistvalt kaasa aidanud maakonna arengule. Vapimärgi asutas Viljandi maavalitsus Eesti Vabariigi 85. aastapäeva auks 2003. aastal, pärast maavalitsuse kadumist on vapimärki välja andnud maakonna omavalitsuste liit.

Ettepanekuid tänavuste kandidaatide kohta oodatakse liidu postiaadressil Vabaduse plats 4, 71020 Viljandi, märgusõnaga "Vapimärk" või e-posti aadressil vol@vol.ee.

Seni on vapimärgi pälvinud 20 Viljandimaa väärikat inimest. 2021. aastal esitati vapimärgi kandidaatideks 11 inimest ning komisjoni peaaegu ühehäälse otsusega sai laureaadiks Ugala teatri kauaaegne näitleja Luule Komissarov. Mullu pälvis maakonna kõrgeima tunnustuse pikaaegne Viljandimaa spordijuht Ilmar Kütt.

Vapimärk antakse pidulikult kätte Eesti Vabariigi 105. aastapäeva tähistamise üritusel. Eelmisel aastal omavalitsuste liit viiruse leviku tõttu vastuvõttu ei korraldanud ning vapimärk anti kätte 24. veebruaril pärimusmuusika aidas korraldatud vabariigi aastapäeva aktusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles