Vana kampsun leiab uue elu kindapaaris

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kampsunid, mis enam kandjaid ei rõõmusta, leiavad Elina Otstaki käe all uue elu kinnastena. Villane materjal läheb vanutamisele ning edasi tulevad juba lõike järgi tükeldamine ja kokkuõmblemine.
Kampsunid, mis enam kandjaid ei rõõmusta, leiavad Elina Otstaki käe all uue elu kinnastena. Villane materjal läheb vanutamisele ning edasi tulevad juba lõike järgi tükeldamine ja kokkuõmblemine. Foto: Elmo Riig

Eestis tekib inimese kohta 17 kilo tekstiilijäätmeid aastas. Sellest võetakse keskkonnaministeeriumi andmetel ringlusse vaid vähem kui kilo ning ülejäänu jõuab prügilasse või põletusse. Vastne viljandlane Elina Otstak on võtnud nõuks astuda jäätmemurele vastu kinnaste ja põlledega, mida ta teeb vanadest kampsunitest ja teksapükstest.

Käsitöö on Otstakile alati meelepärane olnud ning esimesed katsetused selles vallas tegi ta vanaemade näpunäidete järgi – nood mõlemad olid osavad kudujad ja õmblejad. Lapsena meisterdas ta põhiliselt ikka nukurõivaid – üle jäänud lõngast ja kangatükkidest. Nüüd on tal ette näidata Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist saadud rahvusliku tekstiili eriala diplom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles