Saalomon Vesipruul koos teiste narride ning narrikestega unistab ja põrub Viljandis

Margus Haav
, reporter
Copy
Ei juhtu just iga päev, et näitleja saab filmivõtetele astuda peaaaegu koduuksest. Saalomon Vesipruuli kehastaval Karl Robert Saaremäel aga just niimoodi läks.
Ei juhtu just iga päev, et näitleja saab filmivõtetele astuda peaaaegu koduuksest. Saalomon Vesipruuli kehastaval Karl Robert Saaremäel aga just niimoodi läks. Foto: Marko Saarm

Eduard Bornhöhe teosel «Kuulsuse narrid» põhinev mängufilm Saalomon Vesipruuli ja Jaan Tatika seiklustest ja sekeldustest on filmi režissööri Ain Mäeotsa sõnul ehe komöödia, mille peategelastele võib nende saamatuses ja unistustes nii kaasa elada kui ka kaasa tunda.

Filmi tegevus toimub Viljandis, kuhu saabub Saalomon Vesipruul (Karl Robert Saaremäe), kes on pärast põrumisi eri ametites otsustanud läbi lüüa vabakutselise kirjanikuna. Ta rendib endale toakese pesunaisest üksikema Agnese tagasihoidlikus elamises. Paraku pole Vesipruuli üllad kavatsused määratud teostuma, sest oma kutsumusse sisse elades tuleb tal tutvust teha naabri, looduseuurija ja leiutaja Jaan Tatikaga (Veiko Porkanen).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles