Uue kooli ehitajaks sobib vaid suurfirma

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti järgi restaureeritakse Valuoja kooli vana hoone ja lammutatakse nõukogude ajal rajatud silikaatmaja. Juurde ehitatakse täiesti uus osa, mis jääb praeguse koolimaja ja Ugala tiigi vahele.
Projekti järgi restaureeritakse Valuoja kooli vana hoone ja lammutatakse nõukogude ajal rajatud silikaatmaja. Juurde ehitatakse täiesti uus osa, mis jääb praeguse koolimaja ja Ugala tiigi vahele. Foto: AB SALTO

Täispikkuses artikkel ilmus
8. märtsi «Sakalas»


Riigi Kinnisvara aktsiaselts avaldas kolmapäeval tingimused, millele peab vastama Valuoja kooli asemele gümnaasiumi ehitav firma, ja need nõuded mõjusid kohalikele ehitusfirmadele ehmatavalt.

Vana hoone restaureerija ja uue ehitaja peab tellijale ehk Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile (RKAS) ette näitama, et tema käive on masuajal olnud vähemalt 15 000 000 eurot aastas. Samuti peab ehitaja olema viimase viie aasta jooksul rajanud vähemalt kaks 5000 ruutmeetri suurust hoonet ja teinud 1500-ruutmeetrise pinnaga muinsuskaitsealuses majas restaureerimistöid.

«Sellised tingimused panevad meid nüüd halba olukorda,» ütles VMT Ehituse juhataja Villu Maamägi.

Nii tema kui Viljandis asuva ehitusfirma Silindia juhataja Toomas Perve nentisid, et ehitajale seatud tingimused on väga karmiks muudetud. «Eks siin üritata ehitus mängida suurtele firmadele,» lausus Maamägi.

Perve arvates on nende tingimuste korral mõtet kandideerida vaid viiel või kuuel suuremal Eesti ehitusfirmal.

Villu Maamägi nentis, et tingimustesse kirjutatud aastatel kahanes käive kõigil ehitajatel. Lisaks pole teada, kas kolme firma peale suudetakse leida kaks sellist ehitust, kus pinda oleks olnud vähemalt 5000 ruutmeetrit.

Eile avaldatud teate kohaselt peavad tingimustele vastavad ehitusfirmad pakkumise esitama 17. aprilliks. Ehitamiseks on neil aega 16 kuud.

Viljandi linnavalitsus kinnitas uue koolimaja ehitusprojekti esmaspäeval ja andis välja loa ühe hooneosa lammutamiseks, ühe restaureerimiseks ja uue osa rajamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles