SPORDIAASTA TÄHED ⟩ Balti liiga võitjameeskond ja maailmameistrivõistluste hõbe kutsuti lavalaudadele

Priscilla Õmblus
Copy
Karksi kandist pärit motokrossisõitja Kert Varik võttis auhinnagalal «Spordiaasta tähed» vastu Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemia.
Karksi kandist pärit motokrossisõitja Kert Varik võttis auhinnagalal «Spordiaasta tähed» vastu Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemia. Foto: Mihkel Maripuu

Olümpiakomitee galal «Spordi­aasta tähed 2022» 30. detsembril Alexela kontserdimajas kuulutati aasta naissportlaseks freestyle-suusataja Kelly Sild­aru ja aasta meessportlaseks mitmevõistleja Janek Õiglane. Publiku ette astusid ka Viljandimaa sportlased: maakonna parimaks spordiklubiks valitud käsipalliklubi Viljandi HC auhinna võttis vastu väravavaht Rasmus Ots ning Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemia motokrossisõitja Kert Varik.

«Äge! Peetakse meeles ja kutsutakse suurele lavale,» lausus tunnustust vastu võtmas käinud Ots. «See on võistkondlik autasu. Saime märgi maha jätta – koorekiht oli ju ka kohal. Päris huvitav oli päris sportlasi ka näha.»

Eelöelduga pidas Ots silmas, et Balti liiga võitnud Viljandi HC on ikkagi amatöörvõistkond. «Amatöörvõistkonna jaoks selline tulemus teha, mis see aasta sai tehtud – palju veel võib tahta. Arvestades Eesti konnatiiki, seda alumist otsa spordis ... Anname endale aru, meie ala on nagu ta on – ei ole nii populaarne. Selle nii-öelda põlve otsas nikerdamisega saadud tulemus on rohkemgi kui seda tunnustust väärt,» rääkis ta ning lisas naerdes: «Ja simmanile kutsuti meid ka. Autahvel anti ka veel näpu vahele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles